İmport ederken kapanma sorunu

Versiyon : Lsisanlı 10.82

Merhabalar problem 10.59 da falan da vardı hala devam eviyor. Ne yaparsam yapayım bazı arkadaşlardan gelen mimarileri import edemiyorum. Kimisi de import ettikten sonra save yaparken kapanıyor. Çözüm olarak ide 7.20 ye import edip blok kaydedip, 10.59 un içine çekiyorum. Bilgisayar formatlanıp hatta başka pc lerde de denendi kesinlikle program kaynaklı. Örnek proje de atıp Çözüm istiyorum lütfen. Ordan şuraya, bidaha buraya derken günde yarım saatimi harcıyorum. İyi çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

  • 123.zip
    436.1 KB · Görüntüleme: 6
Merhaba,
Eklediğiniz dwg dosyasını import ederken program kapanıyor. Bunun sebebi ön cephe çizimlerinde autocadteki ismi ile 'Wipeout' komutu kullanılarak çizimler yapılmış, sorun bu çizimlerden kaynaklanıyor. Bu komutla yapılan çizimler silindiğinde çizimler 10.82 versiyonunda import edilebiliyor. Wipeout ile yapılan çizimler silindikten sonra import edilebilir halini ekliyorum. Sorun yaşadığınız diğer dwg dosyalarında da wipeoutları silip denerseniz muhtemelen düzelecektir.
Ayrıca daha hızlı çalışma yapabilmek adına iki boyutlu çizimleri import etmeden kullanmayacağınız kesit, görünüş, tablo gibi detaylar var ise bunları sadeleştirerek import etmenizi öneririm.
Durumu incelenmek üzere AR-GE ekibimize iletiyorum.
İyi çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

  • 123 wipeout silik.zip
    419.1 KB · Görüntüleme: 6
Çok teşekkürler. Peki bu Wipeout ile yapılan çizimleri kolay bi şekilde silmenin yolu var mı ?
-Bir de bilginize şöyle bir durmda var dwg dosyası içerisinde jpg png tarzı şeyler varken de import sonrasında Kayıt yaparken program kapanıyor. silip kaydediyorum problem kalmıyor. Bilgi olarak paylaştım.
 
Wipeoutları Autocad'te hızlıca silmek için :
-Wipeout yazarak komutu çalıştırın ve boş bir alanda her hangi bir şekil çizin.
-Wipeout ile yapılan çizimler kaybolacaktır. Bu yaptığınız çizimi seçin.
-Benzerini seç komutu ile tümünü seçip silin.

Bu durum size gönderilen dwg dosyasında yer alan resim dosyasının, bilgisayarınızda dosyasının kayıtlı olduğu klasör içerisinde olmamasından kaynaklanıyor. Kapanma sorununu AR-GE ekibimize incelenmek üzere iletiyorum. Bu aşamada sizin de yaptığınız gibi bilgisayarınızda olmayan resim dosyalarını içeren dwg dosyalarını ideCAD içerisine import etikten sonra resim alanını silerek kayıt edebilir ya da import etmeden önce autocad programında bunları silerek import işlemini gerçekleştirip dosyayı sorunsuzca kayıt edebilirsiniz.
 
Sorun düzelmez ise tüm blokları patlatarak import yapmayı deneyin.
Gereksiz olan detay, tefriş gibi çizimleri silerek import yapmayı deneyin.
 
selamlar
ekteki dosyayı bir türlü import edemedim , forumda yazan herşeyi denedim,mimari veya statik de hiçbir şekilde açılmıyor ve program kendi kendini kapatıyor
yardımcı olursanız sevinirim
 
-wipeout yazarak komutu çalıştırın ve boş bir alanda her hangi bir şekil çizin.
-wipeout ile yapılan çizimler kaybolacaktır. bu yaptığınız çizimi seçin.
-benzerini seç komutu ile tümünü seçip silin.

Sorun düzelmez ise tüm blokları patlatarak import yapmayı deneyin.
gereksiz olan detay, tefriş gibi çizimleri silerek import yapmayı deneyin.

Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra hala import edemiyorsanız dosyanızı wetransfer gibi bir paylaşım sitesine yükleyerek linki paylaşın
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst