V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

İmport yapıldıktan sonra aksları ve kolonları düzenleme

merhabalar,
autocad de sadece aks ve kolonları bırakıp dosyayı ideye import yaptım. aksları ve kolonları oluşturmaya başladım. lakin bazı kolonların dönüşümünü yapamadım.(sanırım mimaride parçalı çizildiği için oldu). bu kolonların yerine obje sekmesini kullanarak kolon oluşturdum. lakin altta kalan import yaptığım çizgileri silemiyorum. neden olabilir.? diğer bir konu ise import yaptıktan sonra oluşturduğum aksları aks sınırı içerisinde hizalanmaması. uzun yada kısa kalması. aks çizgi boylarını değiştirebilir miyim.?
şimdiden teşekkürler.

Re: İMPORT YAPILDIKTAN SONRA AKSLARI VE KOLONLARI DÜZENLEME

Merhaba,
-Bazı kolonların kolona dönüşmemesinin sebebi çizgilerin kapalı alan oluşturmamasından kaynaklanıyor olabilir.
-Kolon altında kalan çizgileri seçemediğiniz silemiyorsanız, İlgili objenin katmanı kilitlenmiş olabilir.
-Aks özelliklerinden sol veya sağ delta sütunlarına değer girerek aks uzunluklarını değiştirebilirsiniz.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• aks.PNG
    aks.PNG
    52.2 KB · Görüntüleme: 1,786
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler,
kolon objelerini sildim. lakin akslarla alalı düzenlemeyi yapamıyorum. çizim ekte yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

ademkocakaplan":6n319gbn' Alıntı:
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler,
kolon objelerini sildim. lakin akslarla alalı düzenlemeyi yapamıyorum. çizim ekte yardımcı olursanız sevinirim.
Aks özelliklerinden "Aks sınırına uzat seçeneğini işaretleyiniz.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• aksınırı.PNG
    aksınırı.PNG
    37.2 KB · Görüntüleme: 1,775
  • isimsiz_1.cde
    isimsiz_1.cde
    46.9 KB · Görüntüleme: 400
Geri