V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

İSTİNAT DUVARI

Merhabalar; çalışma yapmış olduğum istinat projesinde max zemin gerilmesi de dahil olmak üzere birçok hata alıyorum. 3 cephede toprak itkisinden dolayı en az 6.74 metre duvar yüksekliği yapmak zorundayız ki bu da hataları almamıza sebep oluyor muhtemelen. Rica etsem proje ile ilgili önerilerde bulunabilir misiniz. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

3 m çekme mesafesine istinat duvarı yapılmak durumunda kalınmış. Üstelik ters L tipi. Öncelikle duvarların kesitleri çok narin olmuş. Sonrasında boyutlar tabi ki yetersiz. Binaya zaten 3 m mesafe var. 675 yüksekliğinde simetrik bir istinat duvarının taban genişliği hiç hesap yapmadan zaten 3-3.5 m çıkar. Ama sizinki gibi tek taraflı duvarlarda bu mesafeyle bunu kurtarmanız mümkün görünmüyor. Duvar altına diş yapsanız bile çözüm olacağını düşünmüyorum. Bence başka tedbirlere müracaat etmelisiniz.

Dediğiniz gibi çekme mesafelerinden ve arazi şartlarından dolayı fazla müdahale şansımız olmuyor. Açıkçası başka bir çözüm yolu olacağını bende düşünmüyorum :) Teşekkür ederim yanıtınız için.

Geri