hatice bayram
Etkin Üye
Merhaba benim bir sorum olacaktı 5m yüksekliğindeki bir istinat duvarı dizayn ederek yine 5 m yüksekliğinde bir merdiveni istinat perdesine mesnetleyerek çözmek istiyorum bu konuda doğru modellemeyi nasıl yapabilirim?
Cevabınız için teşekkür ederim iyi çalışmalarİstinat duvarları sadece kendi ayarlarındaki parametreler ile analiz yapılan elemanlardır. Diğer yapı elemanlarında yük almaz veya yapıya yük aktarmazlar.
Merdiven ile birlikte çözmek için perde ve temel sistemi olarak çözüm yapılabilir.
Bu durumda istinat duvarı ile ilgili yüklemeler ve kontroller manuel yapılmalıdır.
10 versiyon kullanıyorsanız yardım ve forum sayfasında anlatılan şekilde yükleme durumu ve kombinasyonları tanımlanmalıdır
11 versiyonda toprak yüklemesi ile ilgili yükleme durumu ve kombinasyonlar otomatik olarak oluşturulur.
Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği (tbdy - 2018) eğitim elkitabı açıklamalar ve uygulama örnekleri kitabın ilgili sayfasının ekran görüntüsü
Erhan bey, öncelikle katkı için teşekkür ederim.
Hd ve Hs nin nasıl kullanılacağı uygulama el kitabında açıklanmış , Depremli durum için sadece dinamik toprak yükü ( Hd) kullanılmalı ve ilgili tüm depremli kombinasyonlara eklenmelidir. Ayrıca sadece depremli durumlarda çatlamış kesit atalet momenti kullanımı da gereklidir ve benim kullandığım kombinasyonlarda G' /Q' ifadeleri bunu göstermektedir. ( kombinasyon yazma ekranında...
Bu yükleme durumlarına "Perde yatay yükü" veya 11 versiyon kullanıyorsanız "perde toprak yükü" komutunu kullanarak perdeye gelen toprak yükünün yönünü belirterek yük tanımlayın
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.