V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

İstinat Duvarı

Öncelikle istinat projesi yaparken naçizane tavsiyem her bir istinat için ayrı dosya açmanız ve orada her biri için ayrı analiz yapmanız olacaktır. Belgenizde çok sayıda import edilmiş çizim mevcut. Bunları buradan olabildiğince temizleyin gözlemlerimce bazen bunlar hesaplarda bir takım sapmalara neden olabiliyor. İstinat yerinizin geometrik şartları nedir bilmiyorum fakat bu tür yapılarda arka pabuç kısmının kullanılması gerektiği kanaatindeyim (ki bu sizde sıfır). Bu sizin kayma güvenliğinizi artırmada etkili olacaktır.

Öncelikle istinat projesi yaparken naçizane tavsiyem her bir istinat için ayrı dosya açmanız ve orada her biri için ayrı analiz yapmanız olacaktır. Belgenizde çok sayıda import edilmiş çizim mevcut. Bunları buradan olabildiğince temizleyin gözlemlerimce bazen bunlar hesaplarda bir takım sapmalara neden olabiliyor. İstinat yerinizin geometrik şartları nedir bilmiyorum fakat bu tür yapılarda arka pabuç kısmının kullanılması gerektiği kanaatindeyim (ki bu sizde sıfır). Bu sizin kayma güvenliğinizi artırmada etkili olacaktır.
idecad yöneticilerine/ konuya hakim olanlara sorum:
her istinat duvarı için ayrı ayrı dosyalar açmak ne kadar doğru? çünkü hiç yoksa en basit projede 3-4 tane istinat duvarı çıkıyor.

Merhabalar görüşleriniz için teşekkürler. import ettiğim dosya mimari projem aslında bahçe alanımız da zaten çok dar olduğu için maalesef arka pabuç yapamıyoruz. ben bunu çözdüm aslında şöyle çözdüm araziye gidip baktığımda çok fazla bir eğim vardı yani istinatımın arka kısmına gelen toprak yüküm 6 metre değil 2 metre bile etmiyordu ben de hesaplarımı yaparken toprak yüksekliğini 2.5 aldığımda hesaplarım otomatik olarak çözüldü. İlgilenen herkese teşekkürlerimi sunmak isterim.Şuan yapı denetimin kontrolünü beklemekteyim.

Geri