İstinat Hesap Değerleri ( Cu kayma Dayanımı, Cd Kohezyon )

Merhabalar, istinat duvar analizinde, gireceğimiz bölümleri ekte zemin etüdü ile birlikte ekledim, zemin etüdünde
içsel sürtünme açısı ile kohezyon veriyor fakat analiz programında kayma dayanımı (cu), geri dolgu aynı malzeme ile doldurulacak, zemin kayma direnci açısı , geri dolgu kohezyon kat saysı (cd) kullanıcı tanımlı sürtünme açısını soruyor
sormak istediğim

1- kayma dayanımı (cu) ne olmalı

2- geri dolgu aynı malzeme ise kohezyon katsayısı Cd=C mi olacak geri dolgu mıcır olursa ne olmalı

3- zemin kayma direnci açısı ile temel zemin arasındaki sürtünme açısı zemin etüdündeki içsel sürtünme açısı aynı kavramlar mıdır ?
 

Ekli dosyalar

  • 1600.jpg
    1600.jpg
    971 KB · Görüntüleme: 1,038
Re: İstinat Hesap Değerleri ( Cu kayma Dayanımı, Cd Kohezyon

Merhaba,
1-) Eğer zemin etüd raporunda zemin tipi kohezyonlu olarak belirlendi ise, laboratuvar analizleri sonucunda belirlenecek (üç eksenli basınç v.s.) drenajsız kayma mukavemeti değeridir. Eğer zemin tipi kohezyosuz ise bu değerin bir önemi yoktur.
2-) Geri dolgu malzemesinin granüler malzeme kullanılması önerilir. Granüler malzeme kullanılacaksa C değeri sıfır girilmelidir. Aynı zemin malzemesi ile geri dolgu yapılacaksa C değeri raporda verilen kohezyon değeri alınabilir.
3-) Sürtünme açısı ile geri dolgu malzemesinin içsel sürtünme açısı aynı değer değildir. Eğer sürtünme dikkate alınacaksa bu değer genellikle içsel sürtünme açısının yarısı olarak kullanılması önerilir.
İyi çalışmalar.
 
Re: İstinat Hesap Değerleri ( Cu kayma Dayanımı, Cd Kohezyon

cevapladığınız için teşekkür ederim peki zemin etüdünde yer alan içsel sürtünme açısı 37,89 değerini nereye gireceğiz geri dolgu bölümündeki zemin kayma direnci açısına mı ? yoksa kullanıcı tanımlı sürtünme açısına mı ? bu iki kısımda geri dolgu özelliklerinde anladığım kadarıyla,
 
Re: İstinat Hesap Değerleri ( Cu kayma Dayanımı, Cd Kohezyon

Kazılan zemin tekrar geri dolgu malzemesi olarak kullanılacaksa, geri dolgu özelliklerinde yer alan içsel sürtünme açısı değeri zemin etüt raporundaki olarak girilebilir ve kullanıcı tanımlı sürtünme açısı bu değerden hesaplanabilir. Eğer geri dolgu olarak kullanılacak malzeme farklı bir malzeme olacaksa, bu değerler kullanılacak geri dolgu malzemesinin değerli tespit edilerek düzenlenmeli.
 
Geri
Üst