V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

İstinat Perdesi Temeli ile Bina Temeli Birleştirilebilir mi?

aliboyar

Yeni Üye
Merhabalar, parselde kot farkı yaklaşık 14 m olarak plankotede belirtildi. İmar durumu 3 kat olan fakat 4 bodrum kat ile birlikte 7 katlı bir bina yapılacak. Bina girişi yüksek kot tarafından olacak. Parsele ayrık nizam binayı oturtup ön cephesine 14 m'lik istinat duvarı yapmayı düşündük. Fakat Ön Pabuç Uzunluğu nereden baksanız yükseklik kadar oluyor. Bu şartlar altında bina temeli ile istinat duvarı pabucu birleştirilebilir mi ? Statik açıdan yorumlarınızı, uygulanabilirliğini bekliyorum.

Saygılarımla.

Bunu normal bir istinat perdesi olarak yapabileceğinizi hiç düşünmüyorum. Bazı proje müelliflerini 14 metrelik fore kazıklı ankrajlı iksa sistemi yapmaktan bile çekince duyuyor.

Fore kazıklı ankrajlı iksa sistemi ile İstanbulda D100 Karayolunun kaydığı yapılar biliyorum :)

Forumda uzman arkadaşlar var, firik verirler. ana yapı ile bağlantılı çözebileceğinizi düşünüyorumm

Bu yükseklikte bir konsol istinat yapısı bahsettiğiniz temel genişlik ihtiyacı yüzünden pek mümkün değil, geriye iki seçenek kalıyor,
1) temelsiz çözüm
a) fore kazık
b) kuyu temel
2) binaya entegre olarak
bodrum katlar, ilgili bina cephesinde, ihtiyaca binaen arsa sınırından başlayıp, bina kat seviyelerinde yine plaklar ile ana yapıya bağlanarak müşterek çözüm,

Geri