İtme Analizi Düğüm Noktası

vforv

Tanınmış Üye
itme analizi yapamadım sürekli bir noktada hata veriyor.
 

Ekli dosyalar

  • 1.DURUMMM.cde
    3.3 MB · Görüntüleme: 5
Merhaba, itme analizini manuel olarak mı yapmalıyız ? ve hangi durumlarda bu analizi yapmamız gerekir? Analiz sihirbazında, normal yeni yapı analizlerimizde performans hedefimiz KH oluyor, ŞGDT olarak hangi durumda analiz yapmalıyız?
 
Merhaba, itme analizini manuel olarak mı yapmalıyız ? ve hangi durumlarda bu analizi yapmamız gerekir? analiz sihirbazında, normal yeni yapı analizlerimizde performans hedefimiz kh oluyor, şgdt olarak hangi durumda analiz yapmalıyız?

TBDY 3.5.1 bölümündeki Tablo 3.4 'te bu durum anlatılmıştır.
tablo 3.4 'te "değerlendirme/tasarım yaklaşımı" şgdt olan yerler için performans analizi yapılmalıdır. yine tablo 3.4 'e bakıldığında bu yaklaşımların dts 'ye göre belirlendiği görülmektedir. eğer söz konusu mevcut bir binanın değerlendirilmesi ise her durumda performans analizi (doğrusal veya doğrusal olmayan performans analizi) yapılmalıdır.

1654249274107.png

dgt yaklaşımı normal analiz olarak da bilinen TBDY bölüm 4 ve Bölüm 7 (betonarme binalar için) şartlarının sağlanması gerektiği tasarım yaklaşımıdır. bu bölümlerdeki koşullar uygulandığında (R katsayısı kullanımı, kesme güvenliği kontrolü vb...) ve şartlar sağlandığında zaten Kontrollü Hasar (kh) performans düzeyini sağlamış oluyoruz.

Bu konu ile ilgili yardımcı bilgileri ve yaptığımız videoları aşağıda ekliyorum. Aşağıda gönderdiğim idecad bilgi bankası başlıklarını ve alt başlıklarını incelerseniz gerekli detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.




Saygılarımla...
 
Geri
Üst