V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

şantiye şefliği yaptığım yerde

CeyCey

Etkin Üye
şantiye şefliğini yaptığım yerde bodrum kat döşemesinde gözden kaçırdığımız bir döşeme boşluğu var . yapı denetimde bende kaçırdık. tesadüfen bina %80 aşamasına geldiğinde çevre ve şehircilik bakanlığından teknik ekip kontrole geldi. boşluğu öyle fark ettik bizim içinde sürpriz oldu.sonradan kendileri de kesip çıkarmış olabilir. bilemiyorum. benden çevre ve şehircilik yazılı savunma istedi. ne yapmam gerek ? başına böyle bir şey gelen oldu mu ? ben ne gibi ceza ile karşılaşırım? lütfen bilen yardımcı olsun çok endişeliyim benim bir hatam yok. @Yasin TEZEL @Ünver ÖZCAN

Son düzenleme:
şantiye şefliğini yaptığım yerde bodrum kat döşemesinde gözden kaçırdığımız bir döşeme boşluğu var . yapı denetimde bende kaçırdık. tesadüfen bina %80 aşamasına geldiğinde çevre ve şehircilik bakanlığından teknik ekip kontrole geldi. boşluğu öyle fark ettik bizim içinde sürpriz oldu.sonradan kendileri de kesip çıkarmış olabilir. bilemiyorum. benden çevre ve şehircilik yazılı savunma istedi. ne yapmam gerek ? başına böyle bir şey gelen oldu mu ? ben ne gibi ceza ile karşılaşırım? lütfen bilen yardımcı olsun çok endişeliyim benim bir hatam yok. @Yasin TEZEL @Ünver ÖZCAN
hangi çizim paftasını kullandıysanız onu kontrol edin döşeme boşluğu var ise kusur size ait ve yapı denetime ait. 50-50 gibi düşünebilirsiniz. savunma almak resmi bir ifade alma yöntemidir. öyle kesin cezaya tabi diye bir şey değildir. maksat öğrenilmeye çalışılır. art niyetle yapıldıysa elbette cezası olur ancak mütehhit ve mal sahibi açısından problem teşkil etmeyecek bir boşluksa belki ruhsatta tadilata gider mimar ya da boşluğun sonradan açılmak suretiyle profesyonel bir ekipten yardım alınır. döşeme kesilir ve ilgili donatıları ankrajlanır yani elbet bir yol bulunur. mal sahibi veya müteahhit sizden şikayetçi ve ekstra maliyet oluşturduğunuzu düşünüyorsa hanenize bir eksi puan yazılır maalesef. ancak ben sanmıyorum ki bu sizin şantiye şefliklerinize zeval getirsin. men etme gibi bir durum olmaz sanmıyorum.

Geri