V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

10.20 Versiyonda raporda zımbalama kontrolü çıkmıyor

Seçmeli rapor kısmından seçili olduğu halde, rapor aldığım da radye temel zımbalama kontrollerini göremiyorum. Sebebi hakkında bilgi rica ediyorum.

Ekli dosyalar

profesyonel":1m5e3jc5' Alıntı:
Seçmeli rapor kısmından seçili olduğu halde, rapor aldığım da radye temel zımbalama kontrollerini göremiyorum. Sebebi hakkında bilgi rica ediyorum.
Merhaba,

Eklediğiniz projede tüm kolonlara ve taşıyıcı sistem perdelerine subaman perdesi bağlanıyor. Subasman veya bodrum perdesi bağlanan kolon ve taşıyıcı perdelerde zımbalama kontrolü yapılmamaktadır.

Not:
Projenizde tüm perdeleri kabuk olarak modellemeniz uygun olur.
İyi çalışmalar

Levent Özpak":1mryri9l' Alıntı:
Eklediğiniz projede tüm kolonlara ve taşıyıcı sistem perdelerine subaman perdesi bağlanıyor. Subasman veya bodrum perdesi bağlanan kolon ve taşıyıcı perdelerde zımbalama kontrolü yapılmamaktadır.
Bu durumda yapılmaması ile alakalı yönetmelikte madde göremedim ama.Yapılması gerekmiyor mu yoksa yapılmıyor mu?Bu şekilde açıklamayla kontrolden geçirebilir miyiz?

Merhaba;

Subasman perdelerine bağlı kolonlar ile ilgili TBDY 'de özel bir madde bulunmamaktadır. Bu elemanlar kolonlara ve temele bağlı olduğundan zımbalama hesabında olumlu katkı sunacak ve düzlemdışı kayma gerilmelerini azaltacaktır. Zımbalama kontrolü yapılmak isteniyorsa subasman perdeleri silinerek analiz yapılabilir. Bu durumda kolonlarda zımbalama kontrolü yapılacaktır. Diğer koşullarda kolona ve temele eleman bağlı olduğundan burada zımbalama kontrolü yapılmamaktadır.

Saygılarımla...

Geri