100 ton araç için kaplama ve hareketli yükü kaç almalıyım ?

hk42

Üye
25 metreye *18 metre uzunluklarında 4 metre yükseklikte aşağısı depo yukarısında ise araç gezebilecek bir Depo tasarlıyorum. yukarıda toplam 2 adet 16 ton kendi yükü ve 20 ton yük kapasiteli araç ve bunların dışında 2 adet küçük araç ile beraber 100 tonluk bir araç yükünün gezebileceği bir alan tasarlıyorum. temeli 50 cm radye üst döşeme ise 50 cm kirişsiz döşeme olacak. burda yük seçimi konusunda kaplama ve hareketli yükü kaç almalıyım ? yardımcı olursanız çok sevinirim iyi günler
 
Kaplama yükünüz neyse onu almalısınız. Ancak hareketli yüklerde işler biraz karışık. Daha önce benzer bir yapı yapmıştım. Maalesef direk m2 ye hareketli yük alarak çözüm yapamazsınız. Zaten TSE498'de otoparklar için verilen araç yükü binek otomobiller içindir. Sizin yapınızda otopark değil. Damalı yükleme işin içine girer. Gezer yükler işin içine girer.
Ben kendi projemde AASHTO'yu referans alarak yapmıştım. Burada iş biraz mühendisliğe kalıyor. Yapınıza en uygun olumsuz yüklemeyi verecek durumu düşünüp ona göre tasarım yapmalısınız. Yük referansı olarak AASHTO'yu kullanabilirsiniz.
 
Geri
Üst