V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

17 m açıklık için Kaset döşeme ve piyasa uyuşmazlığı

Bana kalırsa kullanacağınız döşeme kalınlığını yönetmelik kuralları çerçevesinde olabildiğince daha ince yapılmalısınız. Artık sehim ve titreşimlerinizi kirişleriniz karşılayacaktır. Dolayısıyla döşemenin beton kalınlığından dolayı gelecek fazla sabit yükten kurtulmuş olursunuz. Yanlış yorumluyor olabilirim. Hiç 290m2 döşeme taşıtmadım :)

nervür kirişleri 40*100 değilde 40*70 yapsanız ana kirişler 40*120 kalsa. döşeme 10cm, kaset boşlukları 70*70 olarak yüksekliği 60cm olur. sorun çözülmez mi? bu şekilde bile rijit diyafram davranışını elde edersiniz diye düşünüyorum

Ömer bey 40/75 den aşağı düşemiyorum 70 olmadı yani. Açıklığın 20 veya 25 de biri kadar (döşeme tipine göre ) nervür kiriş yüksekliği olmalı. Üretici firmalarda da 60 dan fazla derinlik bulunmuyor.
Aşağıya üretici firma kaset ölçülerini paylaşıyorum. Gerçekten anlayamadığım bişey var pek hakim değilim kaset bilgisine. Yönetmelikte 70 cm den fazla kaset ölçüsü kullanamıyoruz ama üreticilerde bu ölçüler 70 in çok üzerinde . Yani bu malzemeleri kimler kullanılıyor? Bu malzemeleri hangi tip döşemelerde hangi projelerde kullanıyorlar ( bu arada bizde 70 cm temiz kaset boşluğu tedarikçilerde 90 cmlik kaset diye geçiyor.)

Ekli dosyalar

• IMG_1555.png
    IMG_1555.png
    330.9 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_1556.png
    IMG_1556.png
    211 KB · Görüntüleme: 15
Ömer bey 40/75 den aşağı düşemiyorum 70 olmadı yani. Açıklığın 20 veya 25 de biri kadar (döşeme tipine göre ) nervür kiriş yüksekliği olmalı. Üretici firmalarda da 60 dan fazla derinlik bulunmuyor.
Aşağıya üretici firma kaset ölçülerini paylaşıyorum. Gerçekten anlayamadığım bişey var pek hakim değilim kaset bilgisine. Yönetmelikte 70 cm den fazla kaset ölçüsü kullanamıyoruz ama üreticilerde bu ölçüler 70 in çok üzerinde . Yani bu malzemeleri kimler kullanılıyor? Bu malzemeleri hangi tip döşemelerde hangi projelerde kullanıyorlar ( bu arada bizde 70 cm temiz kaset boşluğu tedarikçilerde 90 cmlik kaset diye geçiyor.)

Yani şuan benim yapmaya çalıştığım gibi döşemeyi belli aralıklarla kirişlerle bölerek o kaset görüntüsü elde ediliyor . Piyasada satılan 100\120 lik kasetler bu döşemlerin imalatında kullanılıyor benim anladığım

Geri