V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

2. kat sistem rijitliği arttırın

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan svk08
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

svk08

Yeni Üye
projede zemin,1,2,3 kat aynı 4. katta sadece saçaklar olarak farklılık var. 2. katta sistem rijitliğini arttırmam isteniyor rm ve km arasında oluşan farka göre arttırmaya çalışıyorum olmuyor. deformasyonda modal ve modal' daki diyaframa göre baktığımdada sorunun nerden kaynaklandığını bulamıyorum. birkaç farklı bölgede kolon boyutlarını y yönünde arttırmama rağmen çözüm bulamadım yardımcı olursanız çok sevinirim.

ayrıca zemin kattaki kolon kiriş kesme güvenliği hatası içinde bir çözüm bulamıyorum 2 farklı taraftan perdeden gelen kirişler bağlandığı için kirişleri 30 yapamıyorum bu nedenle zemin kattaki kolon kiriş kesme hatası için de yardımcı olabilirseniz sevinirim

projede zemin,1,2,3 kat aynı 4. katta sadece saçaklar olarak farklılık var. 2. katta sistem rijitliğini arttırmam isteniyor rm ve km arasında oluşan farka göre arttırmaya çalışıyorum olmuyor. deformasyonda modal ve modal' daki diyaframa göre baktığımdada sorunun nerden kaynaklandığını bulamıyorum. birkaç farklı bölgede kolon boyutlarını y yönünde arttırmama rağmen çözüm bulamadım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bu noktada beklentiniz her katta birbirine çok yakın göreli öteleme değerleri olması sanırım. Ancak bu durum söz konusu değil. Bu şekilde çok elemandan oluşmuş bir proje yerine 4 kolon 4 kiriş birbirini tekrar eden 5 katlı bir yapı girdiğinizde dahi göreli ötelemeler katlar arasında fark oluşturacaktır.

Bu durum sistem rijitliği ve yukarı katlara çıkıldıkça sistem rijitliğinin azalarak daha çok ötelemeye tabii olması diyebiliriz. Bu bir noktada perde çerçeve ilişkisi, katlara göre yatay öteleme rijitliğinin azalıp artması ile ilişkili de diyebiliriz. Örneğin tek bir kolonda göreli öteleme hesabı yaptığınızda üst katlara gidildikçe öteleme miktarı artarken, 4 kolon 4 kiriş sisteminde göreli ötelemeler azalma eğilimde olacaktır. Bu durumu eğilme çerçevesi kayma çerçevesi ve bunların birbiri ile ilişkisi ile açıklanabilir. tüm bunların yanında ekdışmerkezlik etkileri, rijitlik kütle merkezi konumları, mod şekilleri de bu durumu etkileyecektir.

Bu sebeple kat bazlı çözüm bulmaktansa sistem bazında bir çözüm düşünmek her daim anlamlı olacaktır. Y yönünde sistem rijitliğini artırmak, saplama kirişlerden kaçınmak, çerçeveleri tek bir doğrultu üzerinde tanımlamak en uygun çözümler olacaktır. Göreli kat ötelemesi bir sistem kontrolüdür. Sizin projenizde de bu kontrolden yetersizlik oluşuyor bu sebeple taşıyıcı sistemin düzenlenmesi gerekiyor.

ayrıca zemin kattaki kolon kiriş kesme güvenliği hatası içinde bir çözüm bulamıyorum 2 farklı taraftan perdeden gelen kirişler bağlandığı için kirişleri 30 yapamıyorum bu nedenle zemin kattaki kolon kiriş kesme hatası için de yardımcı olabilirseniz sevinirim

Kolona bağlanan kirişlerdeki donatıları azaltacak şekilde önlem almanız gerekebilir. Bunun yanında kiriş genişliğini veya yüksekliğini artırmak gibi çözümlere gidebilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Saygılarımla...

Geri