V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

4 Bodrum 5 normal katlı projede zemin emniyet gerilmesi ve perde grubu kapasite hatası alıyorum

4 Bodrum 5 normal katlı projede zemin emniyet gerilmesi ve perde grubu kapasite hatası alıyorum. 1.4G+1.6Q taban gerilmesinin fazla olduğu yerde ampatmanı artırdım bu seferde asansör etrafında gerilmeler arttı. merdiven ve asn etrafındaki grup perdeyi kalınlaştırmama rağmen kapasite hatası almaktayım. Sorunları aşmamda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Ekli dosyalar

Konsol kısımların alın kirişlerini tek tek modelleyin. 17m tek kiriş gibi modellenmiş durumda.
Perde başlık bölgelerini otomatik değilde kendiniz başlık bölgesi uzunluğu girerek büyütün.(zorlanan perdelere bakarak rapordan)
Tavsiye: perde etriye donatılarını min fi10 veya 12 olarak seçin.
Bina 9 katlı, basit bir yapı değil. C30 veya C35 beton sınıfı seçin. Kesme hatalarının çoğunu düzeltir.
Yönetmelikte minimum ebat 25cm diye her projede 25cm kullanmak şart değil. (lafım müteahhitlere ve mimarlara). perde genişlikleri 30-35cm yapabilirseniz yapın.

ÖZEL YORUM : Taşıyıcı sisteminizde kolon yok. Taşıyıcı sistem tipi A15 seçili. Ancak deprem yükleri perde ile taşınmakta. Yani taşıyıcı sistem tipi A13 seçilmeli şahsi fikrim. R=6 olrak yani.

Geri