01/10/2026’dan sonra fiyatlar güncellenecektir.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

52 metre binayı dilatasyonsuz ısı hesabıyla çözüm

52 metre binayı dilatasyonsuz çözmek istiyorum. ısı hesabını binaya uyguladım. Yalnız bina fazlasıyla asimetrik olduğundan bodrum katlarda perdelerde kesme veriyor . Bazı kirişlerde ısı hesabından kaynaklı nmax hatası alıyorum. Temel basıncı çıkıntı olan kısımda aşıyor o kısmın ampatmanını ekstra genişlettim fakat çözüm olmadı .Bu geometri ve yapı boyutlarında dilatasyonsuz çözümü optimize etmek adına Asimetriden kaynaklı eksenel ve kesme zorlamalarını hafifletecek eleman rijitlik düzenlemeleri Proje için öneri ve çözümleriniz hakkında değerli görüş ve yönlendirmelerinizi rica ederim.

Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

merhaba. 1) bodrum kat rijitliğe uygun olacak şekilde perdelerle çevrili değildir. 2) sıcaklık seçimini uygulamaya bilirsiniz. 3.kirişlerde çerçeve sürekliliği uygun değil. 4) en önemlisi (olmaması gereken) yay poligon kolonlar oluşturulmasıdır. kolonlar düşey yüklerin aktarıldığı katlar boyunca
sürekliliği devam etmesi gereken taşıyıcılardır. projede 70 cm yükseklikte üzerine kirişeler saplanmakta olup hangisinin taşıyıcı olduğu belirsizdir. (yay perde ile aynı şekilde modellemek te uygun olmaz. ) bu gibi modellemede döşeme kenar çizgisi ile veya her 2 uçtan kolon veya perde arasında
kalan kısımda yay kirişle çözüm yapabilirsiniz. saygılarımla.

Geri