aşıklarda sehim kontrolü

yanginenes

Yeni Üye
aşıklar analize dahil edilmediğinde raporlarda aşıklarda sehim kontrolünün yapılmadığını görüntülüyorum. bazı aşıklar G+Q kombinasyonu için yapılırken bazıları için yapılmıyor. analize dahil edip rapor alıp analizden çıkarınca eski raporda eski sonuçları kalıyor. deneme için taslak datada basit bir model kurarak denedim. yine sehim kontrolü yapılmadı. yardımcı olursanız sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    76.4 KB · Görüntüleme: 40
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    50 KB · Görüntüleme: 40
  • taslak.cde
    82.5 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
Aşıkları bu şekilde ana kirişlerle üst başlıkları aynı kotta olacak şekilde girecek iseniz modellemede tali kiriş ve metal döşeme kullanınız. Sehim hesabı yapılır ve başlıkların üst üste çakıştığı durumda ana kirişlerin yanal tutululuğuna katkı sağlaması gereken elemanlar hesaba da dahil olmuş olur.

Aşıkları modellerken program içinde üzerindeki yükü ana elemanlara aktaran ama sisteme dahil olmayan eleman olarak düşünmeniz faydalı olur. Analize dahil edilme özelliği çatıda bazı durumlarda ekonomi sağlamasından dolayı eklenmişti. Sizin yerleştirdiğiniz pozisyonda zaten sisteme katkı sağlaması gerekir, bu nedenle aşık değil tali kiriş komutu ile devam ediniz.
1.png
 
Geri
Üst