V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

A1 ve B1 düzensizliklerini nasıl giderebilirim

Re: ACİL YARDIM a1 ve b1 düzensizliklerini nasıl giderebilir

Merhaba
Önerilerim;
--Hesap çıktısında da yazdığı gibi Dinamik hesap yapıldığı için A1 ve B2 düzensizliğinin önemi yoktur.
--B1 düzensizliği için:
Yönetmelikte 0.6<nci<0.8 ise Taşıyıcı sistem davranış katsayısının 1.25 nci(min) değeri ile çarpılmasını ister. (TDY 2007 madde 2.3.2.3)
Programda bu işlem otomatik yapılır.
Seçilen R katsayısı olarak raporlarda basılır.
Sizin değeriniz 0.6 ile 0.8 arasında (0.76) kaldığından program hesabı otomatik yapmıştır.
(* R Katsayısı değiştirildi. uyarısıyla yapıldığı görülüyor.)
--Kolonlarda aşırı donatılar dan kurtulmak istiyorsanız mimari projeyi dikkate alarak deprem perdesi koyun.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

ÜNVER BEY ÇOK TEŞEKKÜRLER YARDIMINIZ İÇİN

unver":1bf96rnz' Alıntı:
Merhaba
Önerilerim;
--Hesap çıktısında da yazdığı gibi Dinamik hesap yapıldığı için A1 ve B2 düzensizliğinin önemi yoktur.
--B1 düzensizliği için:
Yönetmelikte 0.6<nci<0.8 ise Taşıyıcı sistem davranış katsayısının 1.25 nci(min) değeri ile çarpılmasını ister. (TDY 2007 madde 2.3.2.3)
Programda bu işlem otomatik yapılır.
Seçilen R katsayısı olarak raporlarda basılır.
Sizin değeriniz 0.6 ile 0.8 arasında (0.76) kaldığından program hesabı otomatik yapmıştır.
(* R Katsayısı değiştirildi. uyarısıyla yapıldığı görülüyor.)
--Kolonlarda aşırı donatılar dan kurtulmak istiyorsanız mimari projeyi dikkate alarak deprem perdesi koyun.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN
ŞİMDİ DE TEMELİM KURTAR MIYOR NE YAPMALIYIM
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Sorununuzun kaynağının yatak katsayısı değerinde olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen bir sıfır fazla koymuşsunuz. Bunu düzeltirseniz (?!) bir sorun kalmayacaktır. Bu çerçevede;
Temelde o kadar konsol (ampatman) yapmanıza gerek yok.
Yüklerinizi de kontrol edin. Döşeme sabit yükü olarak 0.3 almışsınız. Neden aldığınızı bilmiyorum ama fazla gibi. Ayrıca çatı kat döşeme ve kiriş yüklerini de elden geçirirseniz zemin gerilmelerine etkisi olacaktır.

N. YILMAZ

Geri