V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

AHŞAP VİLLA PROJESİ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 2m proje
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Featured
Ahşap malzemenin liflere paralel ve liflere dik farklı elastisite modülleri var. İdecad Ortotrop malzeme tanımına izin vermiyor diye biliyorum. Elastisite modülünün izotrop ve Ortotrop tanımı analiz sonuçlarını değiştirecektir. Elastisite modülünü nasıl tanımladınız?

Merhabalar, tek katlı ahşap ev modellemek istiyorum. Çelik çizip ahşap malzeme tanımladım. Ama çelikten dolayı hatalar alıyorum. Nasıl hataları giderebilirim: Yardımcı olabilir misiniz.

Ekli dosyalar

Merhabalar, tek katlı ahşap ev modellemek istiyorum. Çelik çizip ahşap malzeme tanımladım. Ama çelikten dolayı hatalar alıyorum. Nasıl hataları giderebilirim: Yardımcı olabilir misiniz.
bu şekilde hesap yapamazsınız elle tahkik yapmak durumundasınız yada excel le, sadece çizim ve statik analiz yapıp değer alırsınız. O hatalar program çelik gibi tahkik yaptığı için projenizde çıkar.

Ahşap malzemenin liflere paralel ve liflere dik farklı elastisite modülleri var. İdecad Ortotrop malzeme tanımına izin vermiyor diye biliyorum. Elastisite modülünün izotrop ve Ortotrop tanımı analiz sonuçlarını değiştirecektir. Elastisite modülünü nasıl tanımladınız?
Merhaba;

Haklısınız idecad'de aynı malzeme için iki farklı elastisite modülü tanımlanamıyor. Bu tanımlamayı yapmak için en etkili yol rijitlik çarpanlarını kullanmak olurdu. Ancak çelik elemanlar için rijitlik çarpanı özelliği de kullanılamıyor, bunun yerine yapı ağacından ilgili kesit parametrelerine müdahale etmeniz gerekecek. Ahşap malzeme için tanımlı elastisite modülünün liflere paralel yöndeki E0 değeri olduğunu düşünürsek I2 veya I3 atalet momenti değerlerini (E90/E0) oranı ile çarparak azaltmanız uygun olacaktır.

Saygılarımla.

Geri