Ahşap Malzeme Tanımı

Ahşap malzeme tanımı nasıl yapılır? Ahşap yapı analizi yapmam gerekiyor. Fakat programda kolon kiriş döşeme duvar vb elemanlarda sadece betonarme ve çelik görüyorum. Kolon kiriş duvar vb elemanlarını çelik veya betonarme değil de ahşap olarak nasıl tanımlayabilirim? Yardımcı olabilecek var ise müteşekkir olurum.

Saygılarımla
 
Merhaba;

Yapı ağacında "materyaller" bölümünde sağ tuş menüyü açıp "Yeni Materyal Ekle" komutuna tıklayın. Açılan pencerede materyal tipini "çelik" olarak seçin. Elastisite modülü, poisson oranı, birim hacim ağırlığı ve ısıl genleşme katsayılarını ahşap malzemeye göre değiştirin. Daha sonra yapı ağacından, kesitler bölümünde sağ tuş menüyü açarak "yeni kesit ekle" komutuna tıklayın ve yapıda kullanılacak kesitleri tanımlayın ve tanımladığınız kesitlere bu materyali atayın.
Materyali atadığınız kesitlerle elemanlar ahşap malzemesinin özelliklerine göre çalışacağından iç kuvvetleri ve şekildeğiştirmeleri rahatlıkla okuyabilirsiniz. Yalnızca Ahşap Tasarımına ilişkin sonuçlar görülmeyecektir.

Saygılarımla...
 
Ahşap çözmekten kastınız ahşap dizaynı ise bunu yapamazsınız. Yalnızca ahşap iç kuvvetleri okuyabilirsiniz.
 
Geri
Üst