V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Aks Çizimi

tcivici

Yeni Üye
Çaplı, bitişik nizam bir arsaya, kolon perde aks çizgilerini nasıl oluşturabilirim? örnek bir proje elinde olan varsa paylaşabilir mi?

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu ve benzeri sorular için paylaştığım linkte arama yaparak sonuca ulaşabilirsiniz.
teşekkürler ama ben tam anlatamadım. Şöyle bitişik nizam bir arsa var. Arsa çaplı olduğu için kolonlar perdeler aynı aksa olmuyor. Ben bunun akslandırmasını nasıl yapabilirim? Yardımcı olabilir misiniz? Genel olarak da sistemi daha farklı nasıl çözebilirim meslek büyüklerimin yorumlarını merak ediyorum.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2026-04-01 094339.png
    Ekran görüntüsü 2026-04-01 094339.png
    320.7 KB · Görüntüleme: 31
Resimden görüldüğü üzere Perdelerde çok küçük kesişim alanları var. Perdelerde trimleme olanağı olmadığı için düz olarak modelleyebilirsiniz.
Kalıp planlarında bu alanları 2b düzenleme araçları ile düzenlemeniz uygun olur.
Sağ alt köşedeki poligon kolon olması gerektiği gibi trimlenmiş gözüküyor.
Aksları perde düğüm noktalarından tam dış konturdan tanımlayınız.
Dış kenarlarda açılı durumlar var ise birden fazla aks kullanarak kırıklı aks tanımlayabilirsiniz. Bunun için forum sayfasındaki yazıyı inceleyin.

Ben bu tip projelerde aksları 2b düzenleme araçları ile düzenliyorum kendime aks şablonu oluşturup blok haline getiriyorum. daha sonra kalıp planlarına kolon aplikasyon planlarına kopyalıyorum. böyle daha basit oluyor.

Geri