V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Analiz ayarlarında "Parametre hatalı" uyarısı alıyorum

fatih öpngn

Etkin Üye
Merhabalar. İdecad son versiyon kullanıyorum, çizdiğim 5 katlı bir projede analiz aşamasından bir süre sonra analiz ayarlarına girdiğimde 'parametre hatalı' uyarısı alıyorum yeniden girmeyi de denedim olmadı. Sebebini ve çözümünü bilen var mı ?

hocam bu arada ben bundan sonra kaset döşemede diş aralıklarını 100 cm seçemeyecek miyim yeni güncellemeden sonra ?

hocam bu arada ben bundan sonra kaset döşemede diş aralıklarını 100 cm seçemeyecek miyim yeni güncellemeden sonra ?
Diş aralıkları her iki yönde d<=70 cm ise, kaset döşeme komutuyla tanımlayabilirsiniz. Konuyla ilgili aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz.
Diş aralıkları 70>cm ise tali kirişlerle modeli oluşturup, oluşan gözlere plak döşeme tanımlayabilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Son düzenleme:
Diş aralıkları her iki yönde d<=70 cm ise, kaset döşeme komutuyla tanımlayabilirsiniz. Konuyla ilgili aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz.
Diş aralıkları 70>cm ise tali kirişlerle modeli oluşturup, oluşan gözlere plak döşeme tanımlayabilirsiniz.
Hocam bu işlem biraz zor olmaz mı ama ? Projemdeki döşemelerin hepsi kaset olacak. Ayrıca tali kiriş tanımlamayı da bilmiyorum hala daha yeni sayılırım idecad portalında.

Hocam bu işlem biraz zor olmaz mı ama ? Projemdeki döşemelerin hepsi kaset olacak. Ayrıca tali kiriş tanımlamayı da bilmiyorum hala daha yeni sayılırım idecad portalında.
-TS500 Madde 11.5 ve buna bağlı olarak 11.3 te belirtilen koşullara göre bu şekilde tanımlama yapılması uygun olur. Ver 10.81 itibariye bu kontrol "Proje hata tespit" listesine eklendi.
-Tali kiriş olarak zikredilen kiriş, bildiğiniz kiriş tanımıdır.
1624446536934.png

Merhabalar. İdecad son versiyon kullanıyorum, çizdiğim 5 katlı bir projede analiz aşamasından bir süre sonra analiz ayarlarına girdiğimde 'parametre hatalı' uyarısı alıyorum yeniden girmeyi de denedim olmadı. Sebebini ve çözümünü bilen var mı ?
Analiz Ayarları/Diğer sekmesinde Çevresel etki sınıfı seçin. "Parametre hatalı" mesajı vermeyecek.

1624446990763.png

İlave olarak projede TBDY 2018 sihirbazında Süneklik düzeyi ve Taşıyıcı sistem tipini seçilmemiş. Süneklik Düzeyini Yüksek, Taşıyıcı Sistem tipinin A15 seçilmesi uygun olur.

1624447131493.png

Hocam yardımlarınız için çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz. Bir maruzatım daha olacaktı. Ben v10.81 i kurdum sitenizden şimdi v10.59 u indiremiyorum bu sanırım sizin engel olduğunuz bişey rica etsem bu konuda bir şey söyleyebilir misiniz ? v10.59 u da indirip kullanmak istiyorum.

Hocam yardımlarınız için çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz. Bir maruzatım daha olacaktı. Ben v10.81 i kurdum sitenizden şimdi v10.59 u indiremiyorum bu sanırım sizin engel olduğunuz bişey rica etsem bu konuda bir şey söyleyebilir misiniz ? v10.59 u da indirip kullanmak istiyorum.

Web sayfamızda İndirmeler bölümünden Bilgi bankasına üyelik girişi ile giriş yapıp, programları indirebilirsiniz. Bizim tarafımızdan konulan bir engel yok.

Ver 10.59 sürümünü indirirken nasıl bir hata alıyorsunuz?

Anladım hocam peki temel aplikasyon çizimi alırken kesitin yerini kendim nasıl belirleyebilirim bu konuda da yardımcı olur musunuz. Yani tekrar kesit almadan bu 2-2 kesitinin kendi yerini baştan belirleyemez miyim bir ayarı var mı baştan ayarlanması için? Ki normal kesit aldığımda da hepsi aynı yerden olsun istiyorum.Ekran Görüntüsü (6).png

Anladım hocam peki temel aplikasyon çizimi alırken kesitin yerini kendim nasıl belirleyebilirim bu konuda da yardımcı olur musunuz. Yani tekrar kesit almadan bu 2-2 kesitinin kendi yerini baştan belirleyemez miyim bir ayarı var mı baştan ayarlanması için? Ki normal kesit aldığımda da hepsi aynı yerden olsun istiyorum.
Bilgi bankasında Arama satırına Temel aplikasyon planı kesiti yazıp arama yapın. Konu hakkındaki açıklamalara ulaşabilirsiniz.

Diğer öğrenmek istendiğiniz konular hakkında da bilgi bankasında arama yapabilirsiniz.
Farklı konulardaki sorularınızı konuya uygun yeni başlık açarak sormanız daha uygun olur.

Geri