Analiz sırasında geometri kontrolü yapın uyarısı alıyorum

SİNEM DERE

Yeni Üye
Merhabalar, çelik ile analiz alamıyorum. Modelimi kurdum, analiz al dedikten sonra analiz yapılamadı geometri kontrolü yapın uyarısı alıyorum. Geometri kontrolünü kontrol ettiğimde de hata görünmüyor. Betonarme temel ve çelik sistem kullanıyorum. Temellerle ilgili bir çok varyasyonda denedim. Sanırım hatayı çelik kısmında yapıyorum. Dikkat etmem gereken noktalar nelerdir?
 
Merhaba;

Köşelerde hatalı çaprazlar kalmış görünüyor.

1- Hatalı çaprazlar silinmeli.
1.png

2- Portal kirişleri birbirine bağlamak için alın levhalı kiriş eki birleşimini kullanınız.

3- Kolonları zayıf eksende birbirine bağlayacak ve merkezi çaprazlı sistemi devam ettirecek kirişlere ihtiyaç vardır, tanımlanmalılar.

4- Portal kirişleri birbirine bağlayacak ve yanal tutululuğu sağlayacak aynı zamanda da çatının diyafram davranışını sağlayacak stabilite kirişlerine ihtiyaç vardır.

2.png

5- Çatıda çaprazların bulunmadığı açıklıklarda kiriş ortasından da stabilite kirişi geçmelisiniz.

6- Kolon zayıf eksenine bağlanan kirişleri kolona tek kayma levhalı birleşim, köşebentli birleşim vb. bir kayma birleşimi ile bağlamalısınız.
3.png

7- Sizin yapınız R seçimi açısından bir yönde moment aktaran diğer yönde ise merkezi çaprazlıdır. Buna göre sihirbazdan düzenleme yapıldı. Çatı kirişlerini kolonlara 4 bulonlu alın levhalı birleşim, alın guse veya guse birleşimleri ile bağlayabilirsiniz.
4.png

Projenizde hatalı çaprazlar silindi, portal kirişlere alın levhalı kiriş eki birleşimi tanımlandı, ve stabilite kirişleri oluşturuldu. Sadece diğer birleşimleri tanımlamalı ve çatıda çapraz olmayan açıklıklarda portal kirişlerin ortasından da geçen stabilite kirişleri girmelisiniz. Bu şekilde bu kirişlerin kesitleri de düşebilir.
 

Ekli dosyalar

  • HACER BALBAY TEMEL 2. KISIM 1234.cde
    2.9 MB · Görüntüleme: 7
merhabalar, projemde geometrik kontrolde hata gözükmemesine rağmen analiz yaptığımda analizi durdurup geometrik kontrol hatası veriyor yardımcı olabilir misiniz ?
 

Ekli dosyalar

  • proje forum.cde
    703.3 KB · Görüntüleme: 3
merhabalar, projemde geometrik kontrolde hata gözükmemesine rağmen analiz yaptığımda analizi durdurup geometrik kontrol hatası veriyor yardımcı olabilir misiniz ?
önerilerim;
--merdivenleriniz hatalı, silindiğinde analiz yapılabiliyor. modelleme ve mesnetlemeyi düzeltiniz.
--aşağıdaki işaretlediğim (kırmızı) konsolları yapmayınız,
--(mavi) olanları kaldırabilirsiniz.
1675791044928.png
 
Geri
Üst