ara kat döşemelerim mevcut. Bu döşemeler katların diyaframına otomatik bağlanıyor mu, yani sadece kot vererek oluşturdum bu yeterli midir?
Döşemeler otomatik olarak kat diyaframlarına bağlanır. Analizden sonra deformasyonlar ve analiz modeli kontrollerinin yapılması uygun olur.
Tek kat içinda üst üste gelen döşemeler varsa bu tip döşemelerin tanımlanması ile ilgili paylaştığım forum linkini inceleyiniz.
Kat hizasındaki döşeme ve döşeme boşluğunu "Döşeme" katmanına atayın ve katmanı kapatın
"Arakat" adında katman açın
Arakattaki döşeme ve döşeme boşluğunu tanımlayın ve "arakat" katmanına atayın. Bu şekilde farklı kotlarda döşeme boşluğu veya döşeme kenarı tanımlanabilir.
Radye döşeme için iki ayrı katman açınız örneğin RD1 ve RD2 olarak
Radye döşeme ve radye döşeme kenarlarını ait olduğu katmana atayınız.
RD2 döşemesini çizmek için RD1 katmanını kapatınız
Rd1 katmanı kapalı iken rd1 e ait döşeme kenarları planda gözükmeyeceği için rd2 yi çizerken bu döşeme kenarları etkili olmayacaktır.
Projenizde önemli modelleme ve tasarımsal hatalar var. Bu durumlar kontrol edilmelidir.
Döşeme kotları kat içerisinde kolon ve perdeler ile uyumlu değil. Döşemelere "+" kot verdiğinizde bu döşemeleri taşıyan elemanların kotlarını uygun şekilde düzenleyin. Bir üst katta kolon ve perdelerin kotlarını alt katın kolon ve perde kotlarına uygun olarak düzenleyin.
Kolon ve perdelerde tanımlanan kotlardan dolayı iç içe geçme gibi durumlar düzeltilmelidir.
veya bu döşemelere aktif kat kotları içerisinde kalacak şekilde "-" kot tanımlayınız.
Kirişsiz döşeme modelleme kuralları ile ilgili forum sayfalarını inceleyiniz.
Merhaba arkadaşlar,
Kirişsiz döşemenin ideCAD'te doğru bir şekilde tasarlanabilmesi için beyin fırtınası başlığı açıyorum. Bu konuda benim aşamadığım soruları yazacağım. Sizlerin katkısıyla bu başlık "kirişsiz döşeme ideCAD ile nasıl tasarlanır?" sorusuna bir cevap olur diye düşünüyorum.
1) Kolonlar döşeme kenarları ile birleştirerek bir çerçeve oluşturulup (kirişli çerçeve gibi) döşeme atanarak çok döşeme ile mi çözülmeli yoksa en dış döşeme sınırından döşeme kenarı çizgisi çizilerek tek döşeme ile mi çözülmeli?
2) Döşeme kalınlık kontrolü programa mı bırakılmalı elle mi girilmeli? (...
Merhaba,
Kalınlık kontrolü için "Betonarme hesap aksı edit" komutu kullanılarak, kalınlık kontrolü için kullanılacak değer tanımlanabilir.
Sehim kontrolleri için ayrı bir model oluşturulabilir. Döşeme kenarları ile sistem bölünerek döşeme tanımlanmalı. Ekteki gibi iki ayrı model oluşturulmalı bu model hem sehim hemde kalınlık kontrolünde de kullanılabilir.
Mantar döşemelerde sehim ve kalınlık kontrolüne ilişkin istekler notlarımız arasındadır.

Kirişsiz döşeme için döşeme açıklıklarınız çok fazla
Kirişsiz döşemelerde tbdy 2018'e uygun olarak iki aşamalı çözüm yapılır. Birinci aşamada kolonlar mafsallı kabul edildiği için her iki yönde perde olması ve genel olarak perdelerden oluşan bir taşıyıcı sistem tasarımı yapılmalıdır. Perdeler düzenli yerleştirilmelidir.
- Birinci aşama hesapta çerçeve kolonları alttan ve üstten mafsallı alınır. Bu durumda deprem etkilerinin tamamı boşluklu veya boşluksuz perdeler tarafından karşılanır.
- İkinci aşama hesapta çerçeve kolonları monolitik olarak modellenir.
Yardım sayfasını inceleyiniz.
Büyük döşeme boşlukları ve perdeler ile yetersiz döşeme bağlantıları olan yerler var.
Üst katlarda sehim/zımbalama sorunu oluşturacak büyük konsollar ve açıklıklar var.