asansör kaidesi çizimi / merdiven hesabı

Ozen

Yeni Üye
merhabalar, herkese iyi çalışmalar. merdiven çiziminde küçük açılı obje uyarısını düzeltemiyorum, bu yüzden analiz de yaptıramıyorum. ayrıca asansör kaidesi çizimi için ayrı bir kat tanımladım döşemeye yük ataması yaptım ama mimari kesitten baktığımda yaptığımdan emin olamıyorum. asansör döşemesi için çatı, teras ve kesitleri eke koydum. İlgili hatalar hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • çatıplan-1.png
    çatıplan-1.png
    238.3 KB · Görüntüleme: 34
  • kesit1-1.png
    kesit1-1.png
    255.2 KB · Görüntüleme: 33
  • teras1-1.png
    teras1-1.png
    236.6 KB · Görüntüleme: 31
  • PROJE.cde
    426.5 KB · Görüntüleme: 8
merhabalar, herkese iyi çalışmalar. merdiven çiziminde küçük açılı obje uyarısını düzeltemiyorum, bu yüzden analiz de yaptıramıyorum.
Zemin kat merdiven yüksekliği kat yüksekliği ile uyumlu değil, ve alt kenarı için temel tanımlanmamış. Merdiven hiç bir elemana bağlanamadığı için sistem çözülemiyor hatası alıyorsunuz. (Küçük açılı obje mesajı bir hata değil, uyarıdır.)
1660803811393.png

ayrıca asansör kaidesi çizimi için ayrı bir kat tanımladım döşemeye yük ataması yaptım ama mimari kesitten baktığımda yaptığımdan emin olamıyorum. asansör döşemesi için çatı, teras ve kesitleri eke koydum. İlgili hatalar hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Tanımladığınız 1-1 kesit hattı asansör dairesinin üstünden tanımlanmış ve bakış yönü hatalı , bu yüzden mimari kesitte görünmüyor.
Kesit hattanın bakış yönü aşağıya doğru olmalı.
Veya kesit hattını asansör/makine dairesinin üzerinden geçirin. Kesitte görünecektir.


1660803904918.png
 
Geri
Üst