V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Asansör kuyusu ve perde devrilme momenti

kaancakici

Yeni Üye
Merhabalar ruhsat almak istediğim kurum, kirişli çerçeve sistemlerde, perde devrilme momenti kontrolünü sağlamak zorunda olmamama rağmen %40 şartını sağlamamı istemektedir. Bu şartın sağlanması son çıkan sığınak yönetmeliğinden sonra da iyice zorlanmıştır. Yönetmeliğe ek olarak istedikleri bu kontrolü ben de anlamsız bulmakla birlikte bir türlü aşamıyorum. Üstüne üstlük benim projemde bu kontrol sağlanmasına rağmen istediği gibi modellemediğim için çözümüm kabul edilmemektedir.

Bu kontrolün sağladığı modelleme durumlarım:
-Asansör kuyusunu modellemeyip temeli düz modellemek.
-Asansör kuyusunu 160 cm yüksekliğinde bir kat tanımlayıp oraya kopyalayıp modellemek.
-Yapı-zemin etkileşimli çözüm yapmamak.
-Sığınak perdelerinin olmadığı bazı durumlar.
-Bodrumu rijit kabul ettiğim durum. (mevcutta olmadığı açık ama kontrolör bak böyle kurtarır üç tarafını perdeyle dön diyor, müteahhit dükkan kaybediyor ve gereksiz betonarme elemanlar eklenmiş oluyor.)

Kontrolün sağlamadığı modelleme durumu:
-Belediye kontrolörünün de istediği şekilde bodrum kattan aşağı eksi kot atayarak perde ve kuyu temelini indirmek.

Sizin forumda yaptığınız önerileri de göstermeme rağmen diğer kurtarmış projeleri söyleyerek onlarda kurtarıyor demektedir ve forum yöneticilerini veya mailleri dikkate alamayacağını söylemektedir. Sonuçta bu kontrol de bina geometrisine bağlı, bir projede kurtarır birinde kurtarmaz. Yönetmelikte dahi olmayan bir kontrolden dolayı bu kadar sıkıntı çekmek beni üzmektedir. Bir yandan da önermediğiniz bir modelleme olsa da bu kadar büyük sonuç farkına sebep olması program işleyişinde veya modelimde bir sorun olup olmadığını düşündürmektedir. Değerli dönüşlerinizi ve kontrollerini beklerim.

Ekli dosyalar

Geri