muhturgaygenc
Üye
Merhaba ben bir projemde asansör perde grubunun ve p7 perdesinin kesme güvenligini aşamıyorum.Ne yaptıysam olmuyor. Neler yapabilecegime dair bir şeyler söyler misiniz ?
teşekkür ederimYasin Bey in önerileri doğrultusunda düzeltemezseniz incelememiz adına projenizi paylaşabilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Yasin Bey in önerileri doğrultusunda düzeltemezseniz incelememiz adına projenizi paylaşabilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
-- bina altındaki radye temel yeniden tanımlandı. görselde göndermiş olduğum düzen (radye temel.png) sorun oluşturuyordu. bu tanımlama sonucu asansör perde grubundaki kesme sorunu çözüldü. (2b çizim ile asansör çukurunda gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz)teşekkür ederim
-- bina altındaki radye temel yeniden tanımlandı. görselde göndermiş olduğum düzen (radye temel.png) sorun oluşturuyordu. bu tanımlama sonucu asansör perde grubundaki kesme sorunu çözüldü. (2b çizim ile asansör çukurunda gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz)
-- bodrum perdeleri su basman/diğer katlarda devam etmeyen perde olarak işaretlendi.
-- p7 perdesi kesme sorunu kendisine bağlanan kirişlerle alakalı. (p7 perdesi.png) bu durumun düzeltilmesi lazım.
-- binadan ayrı gibi gözüken kısımdaki radye temel (perdeleri bina kolonlarına bağlı) bina ile birlikte çözülmüş bu yüzden donatı yetersiz hatası alıyorsunuz. benim fikrimce ayrı çözülmesi daha mantıklı. diğer mühendis arkadaşlar ve siz ne düşünürsünüz bilemem. (binadan ayrı olan kısım.png)
-- ekte göndermiş olduğum görselleri incelerseniz daha iyi anlayabilirsiniz.
** yukarıda anlatılan işlemlerin yapıldığı öneri proje ektedir. mimariye dair bir bilgim olmadığı için p7 perdesine müdahale edemedim. p7 perdesinin çözümü benim fikrimce donatı artırmak değil üzerine gelen yükü hafifletmekten geçiyor.
** sorunuz olursa buradan yazabilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 29764
Ekli dosyayı görüntüle 29765
Ekli dosyayı görüntüle 29766çok teşekkür ederim ancak tekrar tanımlamayı nasıl yapacagım ?Daha yeni mezun oldum ve programı tam anlamıyla idrak ettigimi düsünmüyorum. biraz daha detaylı ve adım adım anlatırsanız çok mutlu olurum.