asansör perdelerini grup yapıyorum kurtarmıyor

Merhaba;

Bu şekilde olan perdeleri zaten grup yapmanız gerekir. Gönderdiğiniz projelerinizi inceledim. Beklenmeyen herhangi bir durum görülmemiştir. Bu tarz projelerde taşıyıcı sistem düzenlemesi oldukça önemlidir. Aşağıdaki görselde mavi çerçeve ile işaretlediğim perde kollarının devamında herhangi bir çerçeve olmadığından perdeye gelen kesme kuvveti yükselmesi beklenen bir durumdur. Bunun yanında zemin sınıfının ZD olması ve deprem etkilerinin fazla olması da bu perdelere gelen kesme kuvvetinin artmasına sebep olmaktadır.

Burada taşıyıcı sistem düzenlemesi yapılması en uygun çözümlerden biri olacaktır. Bunun yanında perdelerin enine donatıları uygun şekilde artırılabilir.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

1631700542091.png
1631700764315.png

Saygılarımla...
 
asansör perdelerini U şeklinde tasarlayıp grup olarak tanımladığımız zaman perdeler kesinlikle kurtarmıyor

Bir ekleme daha yapmak isterim. Bu projelerde U perdelerin grup olarak tanımlanması ile grup olarak tanımlanmadan analiz yapılması arasında kesme kuvveti açısından ciddi bir fark bulunmamaktadır. Hatta grup perde tanımı kesme kuvveti açısından daha olumlu bir katkı sağlar. Perdelerin grup olarak tanımlandığında yetersiz gelmesi, grup tanımı yapılmadığında yeterli sonuçların çıkması gibi bir durum da söz konusu değil.

Bunun yanında aşağıda gösterdiğim 1/3 şartını sağlamayan bağ kirişlerinin de katkısının dikkate alınması seçeneğin işaretlenmemesini öneriyoruz.

1631705809233.png

Saygılarımla...
 
Geri
Üst