V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Asansör Perdesindeki Kesme Hatası Çözülmüyor!

adnanakblt

Yeni Üye
Merhaba. ZE zeminde bir yapı çözdüm. Sadece asansör perde grubundaki P3 perdesinin kesme hatasını ne yaptıysam çözemedim. Perdeyi oradan kaldırıncın da Y yönünde çok yüksek göreli kat hatası alıyorum. Mimari olarak başka bir yere de Y yönünde perde koyamıyorum.

Ekli dosyalar

Böyle bir mimaride, ZE zeminde , 1.modu burulma olan bir taşıyıcı sistemde, orta bölgede bir asansör perde gurubu ile daha ne bekliyordunuz ki?
tam da böyle bir mimaride özellikle X yönünde ve dış akslarda olabildiği kadar perde tercih edilmeli.

Böyle bir mimaride, ZE zeminde , 1.modu burulma olan bir taşıyıcı sistemde, orta bölgede bir asansör perde gurubu ile daha ne bekliyordunuz ki?
tam da böyle bir mimaride özellikle X yönünde ve dış akslarda olabildiği kadar perde tercih edilmeli.
Dediğim gibi mimari olarak başka hiçbir yere perde koyamıyorum ve ön izleme onayını da aldı proje.

Son düzenleme:
merhabalar.
projenizi inceledim ve perde kesme hatasının çözümü perde en kesit alanı ve donatı alanlarını artırmakla çözülüyor. ancak bu durumda absürt bir perde kalınlığı (40cm) ve sık donatı aralığı (10cm) oluşuyor. Bu durumu bu şekilde çözümleyebiliyorum. ancak daha mantıklı perde en kesit alanı ve donatı alanı isterseniz statik tasarımda düzenlemeler yapmak gerekebilir.

merhabalar.
projenizi inceledim ve perde kesme hatasının çözümü perde en kesit alanı ve donatı alanlarını artırmakla çözülüyor. ancak bu durumda absürt bir perde kalınlığı (40cm) ve sık donatı aralığı (10cm) oluşuyor. Bu durumu bu şekilde çözümleyebiliyorum. ancak daha mantıklı perde en kesit alanı ve donatı alanı isterseniz statik tasarımda düzenlemeler yapmak gerekebilir.
Teşekkür ederim. Bende son çare perdeyi 40 cm yaptım çünkü mimari ile oynayamadığım için kalıp planını da dokunamıyorum, böyle çözmek zorundayım yani

Geri