Asmolen Döşeme Performans Analizi

SerhatM

Yeni Üye
Merhaba

Önceden yapılmış asmolen döşeme sistemli bir yapının (şu anki yönetmeliğe uygun olamayacak) performans analizini yapmak istediğimizde, ilk olarak binayı modelleyerek normal analiz yapmak gerekiyor, sonrasında donatıları ve beton sınıfını düzenleyerek performans analizini gerçekleştirmeliyim. Bu konuda;

1. İlk yapacağım modeli analiz yaparken şu anki yönetmeliğe uygun olmayacağı için program ne gibi hatalar verecektir yada analizi hiç mi yapmayacak? (kolon kiriş boyutlarının şu anki yönetmeliğe uymaması, bina yüksekliğinin uymaması, perde olmaması yada yeterli sayıda olmaması vb. nedenlerden dolayı)
2. Analiz sonucunda sadece hata ve uyarı verirse (kolon-kiriş boyutu, devrilme momenti koşulunun sağlanmaması vb.), performans analizi yapmama engel bir durum mudur? Kısacası asmolen yapılarda performans analizi yaparken nasıl bir yol izlemeliyiz?

Aşağıdaki sorularım genel olacak.
3. Sadece katlardaki konsolların asmolen olduğu (kalan kısımlar kirişli veya kaset vb.) yeni yapıları modellerken tüm yapıyı asmolen mi kabul etmeliyiz?
4. Performans analizi esnasında program bizim modelleme aşamasında girdiğimiz hangi bilgileri kullanır (donatı, beton sınıfı eleman boyutları hariç)? süneklik düzeyi, Sds-Sd1 değerleri gibi deprem parametreleri, diyafram tipi vb. ?

Teşekkür ederim.
 
Geri
Üst