asmolen döşeme

teddy

Üye
Asmolen döşemelerde genelde yatık kiriş atılıyor 50/30 50/32 gibi kirişler. Paylaştığım görselde küçük bir yapıda 30/30 şeklinde daha küçük bir kiriş kullandım analizde ve geometri kontrolünde herhangi bir problem olmadı aslında sormak istediğim sistem kurtardığı sürece asmolen döşemelerde 30/30 gibi küçük ebatlı kirişler kullanmanın bir problemi olur mu?
 

Ekli dosyalar

  • ideCAD Statik - ağalık.ide10trial - STATİK ŞABLON PROJE - [ZEMİN KAT TAVANI,  3.00 KOTU] 29.04...png
    ideCAD Statik - ağalık.ide10trial - STATİK ŞABLON PROJE - [ZEMİN KAT TAVANI, 3.00 KOTU] 29.04...png
    221.4 KB · Görüntüleme: 90
önerilerim;
--merdiven boşluk kenarlarına kiriş ilave ediniz,
--x yönünde 3 adet 30/30 kirişiniz var bana göre az, her iki yönde iç-dış akslarda kiriş sarkıtarak çerçeve oluşturabilirsiniz,
--projenizde doğru katsayılar seçtiyseniz ve program hata vermiyorsa
matematik modelleme doğru olur ama,
her yeri deprem bölgesi olan Türkiye de asmolen yapı yapılmasın diye, tbdy2018 deprem yönetmeliğinde büyük kısıtlamalar getirildi. son depremde en fazla hasar alan yapılar asmolenli olanlar. aynı durum kaset döşemeli olanlarda da var.
ben olsam bundan sonra asmolen, kaset ve de mantar döşemeli yapı yapmamaya çalışırım.
 
sakaryada beton döküm aşamasında ortadan ikiye yarılıp yıkılan bir binanın videosu vardı. araştırıp izlemenizi ve yorumlamanızı tevsiye ederim. nedense bu yapıda da o olacakmış gibi bir düşünce oluştu bende. ben merdiven boşluğunu da düşünerek nervür yönünü değiştirirdim büyük ihtimalle. birde hesabın kurtarması değil sadece önemli olan şey. bir de göz algısı var. bence 30*30 kirişler çok sayıf. hele ortadaki kiriş hiç göz doyurmuyor.
 
Geri
Üst