İyi günler. 2018 Deprem yönetmeliği sonrası asmolen bir yapı modellemedim. Elimde basit 2 katlı bir villa projesi var. Mal sahibi binanın asmolen olmasını istiyor. 7 tane perde eklememe rağmen yapı perdeleri 0.75 m0 şartını sağlamıyor. Acaba çözüm şeklinde yanlışlık mı yapıyorum diye sizlere sormak istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • Asmolen.cde
    1.8 MB · Görüntüleme: 22
-projenizi biraz inceledim bazı kirişler ve perde bağlantıalrında proplem var kirişler perdelerin uçlarına bağlanmalı.
-birde tavsiyem var size eğer yapı sahibi illa asmolen demiyorsa mantar döşemeyi düşünün metrajına baktım yaklaşık aynı oluyor hem birde asmolen dolgu malzemesiyle uğraşmamış olursunuz daha ekonomik olmuş olur.
 
Bildiğim kadarıyla aks noktasından veya perde ucundan bağlamın arasında bir fark yok. geometrik kontrol yaptığımda da herhangi bir hata vermedi. Dediğiniz gibi denediğim zaman yine aynı 0.75 hatası ile karşılaştım. Acaba düzelttiğiniz asmolen ve kendiniz çözdüğünüz mantar döşeme projelerini ekleyebilir misiniz?
 
Bildiğim kadarıyla aks noktasından veya perde ucundan bağlamın arasında bir fark yok. geometrik kontrol yaptığımda da herhangi bir hata vermedi.
K246 kirişinin P242 ye bağlantısı perdenin sol uçcundan yapılması uygun olur. Sağ uçtan yapılmış.

1653299704040.png
tbdy 2018' de karma sünek çözüm koşulları ağırlaştırıldı. toplammdev>0.75mo koşulun sağlamak için taşıyıcı sisteme perde grupları eklemeniz gerekebilir ve çözümler ekonomik olmayabilir. Döşeme tipinin değiştirilmesini ve yüksek sünek çözüm yapılmasını öneririz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst