V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

BİLGİSAYARIM GÜÇLÜ OLMASINA RAĞMEN BÜYÜK PROJEDE KASMA VE UZUN ANALİZ SÜRELERİ

koraykurt55

Yeni Üye
Merhabalar. monster tulpar t7 v20.6 notebook, idecad statik v10,94 programı ile yaklaşık 30.000 m2 inşaat alanına sahip bi proje üzerinde çalışıyorum. mimari altlık kullandığımda ve elemanların tasarım çalışmasını bitirene kadar kanser oma aşamasına geliyorum. program işlemci ve ram çok yüksek seviyelerde çalışmamasına rağmen yavaşlıyor ekranda hareket etmek zor oluyor. kayıt yaparken aklaşık 1 2 dakika donuyor. analiz yarım saate yakın sürüyor. aşırı zaman kaybına yol açıyor. Bu soruna nasıl bi çözüm bulabiliriz. yardımlarınızı bekliyorum.

Mimari altlık için kullanacağınız DWG yi önceden temizlemeniz uygun olur.
Taramalar ve mimari tefrişler hem çalışma esnasında hemde proje kayıt yükleme esnasında dosya boyutunun gereksiz şişireceği gibi süresini de uzatacaktır.
DWG import edilmeden önce kullandığınız cad programında sadece statik modeli oluştururken gerekli olacak çizimleri bırakıp diğer objeleri silin
Mimari planlarda bulunan tefriş elemanları, taramalar, kapı pencere detayları gibi gereksiz çizimleri silin.
Sadece akslar, kolon ve perdeler ile döşeme sınırlarını ve boşluklarını içeren sade bir altlık oluşturun.
Eğitim videosunda anlatılmaktadır.
1767180144647.png

Projeniz büyük. Bu proje için 16gb ram yetersiz geliyor olabilir.
Genel olarak Perspektif + plan şeklinde çalışın. gerek olmadıkça birden fazla 3B yan görünüşler açmayın.

Dilatasyonlu projelerinizde temeli dahil bölüp ayrı projelerde çalışmanız uygun olur.
Birden fazla diyafram olan projelerin perde oranı kontrolleri hatalı olacaktır.
1.Bodrum kat rijit kat olarak tanımlanmış fakat 1.Bodrum katta her bir diyafram kendi içinde rijit kat kabulu değişir. Bundan dolayı bu kontrolün de ayrı projeler ile yapılması gerekir.
Projelerin ayrılarak kontrol edilmesi uygun olur.

Asansör perdesi kotu hatalı tanımlanmış. Hatalı mesnet durumu oluşuyor.
1767192198605.png

Perde grubu tanımlamalarınızda hata var. Kontrol edin. Aşağıdaki hata 11 versiyonunda verilmiştir.
1767192919488.png

Geri