B1 DÜZENSİZLİĞİ

EKTEKİ PROJE DE B1 DÜZENSİZLİĞİNİ BİR TURLU ÇÖZEMEDIM. NE YAPTIYSAM OLDU OLMADI SONUCLAR ALIYORUM. HESAP RAPORLARINI INCELİYORUM VE ANALIZ ALIYORUM ÖNCE KURTARIYOR SONRA BIR KAC İŞLEMDEN SONRA TEKRAR ANALIZ ALDIGIMDA YANI HIC KOLON PERDE YE DOKUNMADAN ANALIZ ALDIGIMDA FARKLI SONUC CIKIYOR. YARDIMCI OLABILIRMISINIZ. ACİL. BU ARADA B1 DUZENSIZLIGINI KURTARMAK ICIN 40X100 LUK KOLONLAR KOYDUM YINEDE OLMADI. ASLINDA EKONOMİK BIR COZUMDE OLMASINI ISTIYORUM. ÇÖZÜM ÖNERILERINIZ ICIN SIMDIDEN TESEKKURLER
 

Ekli dosyalar

  • gönder.cde
    8.2 MB · Görüntüleme: 7
B1 düzensizliği raporu alıp inceleyin. 1. bodrumda perde alanı 12 m2'ler civarı görünürken 2. bodrumda ise sıfır görünüyor. Bu sebeple tahkik kurtarmıyor.

Sebebi ise 2. bodrumdaki perdeleri subasman perdesi olarak işaretlemiş olmanız.

2. bodrumdaki deprem perdelerindeki (asansör çekirdeği vs) subasman perdesi işaretini kaldırırsanız sorun çözülür.
Ayrıca diğer yönetmelik tahkikleri için de perdelerde bu bu seçeneği doğru işaretlemeniz gerekir. Deprem perdesi olanlarda (tüm yapı boyunca devam edenlerde) bunu seçin, 1. katta da bu seçimde tutarsızlıklar var.

1708236230014.png

Bir de 1. bodrumda işaretlediğim perdeyi kirişe oturtmuşsunuz, bunu özellikle bu şekilde yaptıysanız perdenin alt ucunda mesnetleri iptal etmeniz gerekir:

1708236277028.png


ÖNCE KURTARIYOR SONRA BIR KAC İŞLEMDEN SONRA TEKRAR ANALIZ ALDIGIMDA YANI HIC KOLON PERDE YE DOKUNMADAN ANALIZ ALDIGIMDA FARKLI SONUC CIKIYOR.
Böyle bir şey olduğunu sanmıyorum, dokunmuşsunuz farketmiyorsunuzdur bence. B1 hesabı eleman alanlarının toplamından çıkıyor, analiz vs yapılmıyor.
 
b1 düzensizliği ve döşemeler düzeltildi kolon - kiriş birleşim bölgesi kesme güvenliğini siz düzeltirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • B1 düzensizliği.cde
    3 MB · Görüntüleme: 2
Geri
Üst