V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

b1 düzensizliği

Ataoz

Yeni Üye
Merhabalar, şantiye şefliğini yapacağım bu proje farklı bi statik analiz programında çözülmüştür ancak ben b1 düzensizliğini kontrol etmek için idecadde modelledim. bodrum kat açık otopark olarak tasarlanmış ve sadece F aksında duvar bulunmaktadır. duvarları duvar komutu ile tanımladım b1 düzensizliğinde bi sorun gözükmemektedir modellemeyle alakalı gözden kaçırdığım bi durum var mıdır?
dış çerçevedeki 1 ve 4 aksındaki kirişler 15 cm içeri çekilmiş bu durumun binaya olumsuz bir etkisi bulunur mu?

Ekli dosyalar

Analiz ayarlarında aşağıdaki opsiyon seçilmiş. Eğer yerinde bu şekilde bir imalat yapılmayacak ise göreli kat ötelemeleri kontrollerinde hata yapmış olursunuz.
Yukarıdaki açıklamanızdan projede sadece B1 düzensizliği için kontrol yapılacağı anlaşılıyor. B1 düzensizliğinde yine bu opsiyondan dolayı duvar kesit alanları dikkate alınmaz. Duvarların yapıya esnek derzler ile bağlanacağı belirtildiği için duvarların B1 düzensizliğinde etkisi yoktur.
1766413634580.png

Göreli kat ötelemeleri kontrolünde ise güvensiz tarafta kalacak şekilde kat sayı 0.016 olarak dikkate alınır.
1766413883458.png
Yardım sayfalarını inceleyiniz
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

dış çerçevedeki 1 ve 4 aksındaki kirişler 15 cm içeri çekilmiş bu durumun binaya olumsuz bir etkisi bulunur mu?
Kirişlerin kolonu ortalayacak şekilde kaydırılması kolon kiriş birleşim kesme güvenliğine olumlu yönde katkısı olur.
Bj parametresi ve buna bağlı Vmax artar. Yardım sayfasını inceleyin.
Yerinde de bu şekilde imalat yapılacaksa olumsuz bir durum oluşturmaz.

Geri