V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Betonarme eğrisel kiriş

akaeren16

Yeni Üye
Resim görüldüğü şekilde eğrisel kiriş yapmak istiyorum. 2 ayrı kiriş olarak orta mesnette birleştirebiliyorum. Ama kiriş açılımlarında donatılar buna göre düzgün gelmiyor. Bu eğrisel kirişleri tek kiriş olarak tanımlayıp analiz yapabiliyor muyuz. Yapabiliyorsak nasıl yapıyoruz.Adsız.png

Peki bu iki kirişi tek kiriş olarak tanımlayamayız mı. Başka programlarda yapılabiliyor. Benim çekincem bu iki parçalı eleman sehim yaptığı zaman mahya kısmından yapıcak. Ama biz sehim hesabı yaptığımız zaman bunları ayrı 2 parça olarak değerlendiricez bu ne kadar doğru.

Kırıklı kirişi tek parça olarak tanımlama olanağı bulunmaktadır. Sehim kontrollerini manuel yapabilirsiniz.
Deformasyonları inceleyiniz.
Analiz modeli penceresinden çatlamış etkin kesit rijitliklerine göre hesaplanan (g’ ve q’ ) deformasyonları incelenerek gerekli kontroller yapılabilir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1782990179206.png

Alternatif olarak TS500 Çizelge 13.1' eğilme elemanları için sehim hesabı gerektirmeyen (yükseklik/açıklık) oranları verilmektedir. Kiriş yükseklikleri bu oranlara göre belirlenip, sehim denetimi yapılmama seçeneği değerlendirilebilir. (Kritik elemanlarda yine de yapı deformasyonlarının incelenmesi ve buna göre karar alınması önerilir.)
1782989973365.png

Geri