Betonarme Kolon Üzerine Çelik Çatı Kafesi yerleştirme

arapulucu

Yeni Üye
Merhabalar, tekil temelden devam eden betonarme kolonum ve bu kolonlar üzerine yerleştirmem gereken çelik kafesler var. Problemim şu; tekil temele çelik eleman bağlamak için bir bağlantı tipi mevcut ankrajlı bir bağlantı yapılıyor. Fakat ben temele değil betonarme kolonun üzerine bir çelik kafes oturtmak istiyorum. Bunun için kolon ve kafesi bağlamak adına hangi tip bağlantı modelini kullanmalıyım acaba? Kolon üstüne çelik bir plaka yerleştirmem gerekiyor sanırım sonrasında kafesi bu çelik plakaya kaynaklayarak yahut bulonlayarak sistemi bağlayacağım sanırım. Kolonun üstüne atılan plakalar var bağlantılarda fakat düz bulonlama yapıyor. Temeldeki gibi ankrajlı sağlan bir bağlantı yapmıyor.
Kolon başlığına bu kadar basit bir montajın uygun olacağını sanmıyorum bu yüzden size danışmak istedim.
 
Betonarme kolonların üzerine çelik koloncuklar koyup, makasın alt ve üst başlıklarını bu kolonlara bağlayabilirsiniz. daha sonra da kolonları "kolon-temel birleşimi" 'ni kullanarak betonarme kolonlara bağlayabilirsiniz. Uygulamalı gösterimi eğitim videomuzda bulunmaktadır. Aşağıdaki bağlantıda ilgili dakikasından itibaren gönderiyorum.


Makasların bağlanacağı kolonları ve kolonun betonarme kolona olan bağlantısı aşağıdaki gibi oluşacaktır. bu şekilde yapabilirsiniz.

1673011105489.png

Bunun yanında projenizle ilgili soruları projenizle beraber teknik destek portalından da bize sorabilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Saygılarımla...
 
Geri
Üst