01/10/2026’dan sonra fiyatlar güncellenecektir.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Betonarme kolon üzerine oturan çelik kiriş bağlantısının modellenmesi

Erdem Bayram

Yeni Üye
Merhaba, iyi çalışmalar.

İDECAD V11'de betonarme kolonlar üzerine oturan çelik çatı sistemini modelliyorum. Çelik kirişlerim IPE 400, betonarme kolonlarım ise 50 × 50 cm boyutlarında.

Mevcut projenin AutoCAD detayında, çelik kirişin betonarme kolonun üst yüzeyine bir çelik levha aracılığıyla oturduğu ve levhanın dört köşesinden ankrajlarla betonarme kolona bağlandığı bir birleşim detayı bulunuyor. Kiriş, kolonun üzerinde sona eriyor.

Bu bağlantıyı İDECAD V11'de nasıl modelleyebileceğimi öğrenmek istiyorum.

  • İDECAD'de bu bağlantıyı oluşturmak için kullanılabilecek hazır bir birleşim veya bağlantı aracı var mı?
  • Hazır bir araç bulunmuyorsa, çelik levha ve ankrajları modellemek için hangi yöntemi izlemeliyim?
  • Oluşturulan bağlantının çelik kiriş ve betonarme kolon modeline doğru şekilde bağlanması için nelere dikkat etmeliyim?
AutoCAD'de çizilmiş mevcut birleşim detayını da ekliyorum. Amacım mevcut projedeki bağlantıyı değiştirmek değil, aynı detayı İDECAD V11'de doğru şekilde modellemek.

Yardımlarınız için teşekkür ederim. İyi çalışmalar.1790779210593.png
 

Ekli dosyalar

Geri
Üst