Betonarmeye saplı tij * ankraj tanımlama

Hjodie

Yeni Üye
İyi günler,

Resimde görülen iki yapı arası gerçekleştirmekte olduğumuz kutu profiller ile yatay aşıklar atarak çatı oluşturma projemizde betonarmeye epoksi dübel ile bağladığımız ankraj çubuklarını programda nasıl modelleyebilirim? Aynı zamanda bir diğer sorum ise analizini gerçekleştirmek istediğim bu sistemi diğer iki binanın betonarme yapılarının bilgilerini girmeden yalnızca ankrajları tanımlayarak çalışabilir miyim?

Sorduğum sorular oldukça basit ya da yanlış olabilir, fakat anlayışınıza sunuyorum.

Image.png.png
 
Merhaba;

Düşey elemanları çelik kolon, yatay ve diyagonalleri de çelik kiriş komutu ile giriniz. Aşık komutu kullanmayınız. Görseldeki alın levhası ile üst kirişe bağlanmış elemanı programda alın levhalı kayma birleşim ile betonarme kirişe bağlayabilirsiniz.

alın levhalı kayma.png

Tüm betonarme projeleri girmenize gerek yoktur.

Kolaylık olması açısından sadece betonarme kolon ve betonarme kiriş komutu ile şuanda çeliklerin bağlı olduğu elemanları modelleyip arada birleşim girebilirsiniz. Veya hiç betonarme girmek istemezseniz mesnet tanımlamanız gerekir. Bunun içinde perspektif ekran -sağ tus -analiz görüntüleme ekranına gidiniz. İlgili düğüm noktasını seçiniz. Üzerinde iken mouse sağ tus - yeni mesnet ekle seçeneğine tıklayınız. Açılan pencerede 6 serbestlik derecesi de işaretli ise ankastre olacaktır. İlgili serbestliklerden işaretleri kaldırarak modelinize uygun sabit mesnet veya kayıcı mesnet opsiyonlarını da oluşturabilirsiniz.

mesnet ekle.pngmesnet ekle 2.png
 
Geri
Üst