Forumda daha önce
bina ağırlığı nasıl hesaplanır diye hiç soru sorulmamış. ve siz çok açık bir şekilde
bina ağırlığı nasıl hesaplanır merak ediyorsunuz. ve bina ağırlığını hesaplarken yanlış mı yapıyorum farklı çıktı. bina ağırlığı neden farklı çıktı. bu farkın sebebi ne diye soruyorsunuz.
Merhabalar, örnek bir proje üzerinde bina ağırlığı hesabı yaptım. karşılaştırma amacıyla elle de hesap yaptım. arada fark çıktı bunun sebebi ne olabilir acaba. ben birşeyler buldum ama yanlış hesap da yapmış olabilirim.
Başlıkları diğer kullanıcılar için de, arama yapıldığında daha kolay anlaşılması açısından sizin anlamını değiştirmeden editliyoruz. Bu forumun bir amacı da google arama motorundan arama yapan kullanıcılara faydalı olabilmek. ve doğal olarak google da daha üst sıralarda görünmek.
Bize SEO açısından editoryal destek veren danışmanlık firması bu editleme işlerini yapıyor iyi de oluyor.
örnek verecek olursam siz google'da
yapı ağırlığı yazıp arama yaparsanız idecad forum çıkar. Bizim foruma bu kadar emek harcayıp tek tek sorularla ilgilenmemizin sebeplerinden biri de bu.
Bu başlığı bina olarak değiştirme sebebimiz de siz metinde bina kullanmışsınız başlıkta yapı bu seo açısından uygun değil.
şunu yazmışssınız ve bize bina ağırlığı nasıl hesaplanır diye sormuşsunuz. ve açık bir şekilde
"benim yaptığım bina ağırlığı hesabı doğru mu" diye aşağıdaki şekilde yazmışsınız.
Merhabalar, örnek bir proje üzerinde bina ağırlığı hesabı yaptım. karşılaştırma amacıyla elle de hesap yaptım. arada fark çıktı bunun sebebi ne olabilir acaba. ben birşeyler buldum ama yanlış hesap da yapmış olabilirim.
dolayısıyla bu başlığı içerikle uygun olacak şekilde
Bina ağırlığı nasıl hesaplanır?
şeklinde değiştirdik. Biz içeriğe müdahale etmiyoruz . Sadece başlık içerikle uyumlu olsun ve diğer kullanıcılara da faydalı olsun diye başlığa zaman zaman müdahale ediyoruz. Bizim foruma bu kadar özen göstermemizin en önemli sebebi arama motorlarından konuyla ilgili bilgi araştırması yapan başka program kullanıcılara ve aynı zamanda forum kullanıcılarına doğru bilgi verebilmek.
Aşağıdaki linki tıklayın ne demek istediği daha iyi anlayacaksınız.
Gelelim sorunuzun cevabına
siz kat yüksekliğini 330 cm almışsınız. bütün kolon ve perdelerin kesişimleri kadar fark yaratır.
Gün içinde arkadaşlar size bu verdiğiniz örneğin el ile detaylı hesabını yapıp buraya eklerler.
Siz bu foruma 2018 yılından bu yana attığız 73 mesaj atmışssınız.
Biz kaç tanesine müdahale etmişiz.
Şimdi sizin bu mesajınızı okuyan bir ziyaretçi bizim sizin mesajlarınıza sürekli müdahale ettiğimizi düşünecek.
Halbuki durum böyle değil
sizin foruma attığınız tüm mesajlar:
bir mesajınızda
"toplam devrilme momenti hangi raporda" diye soru sormuşsunuz. seo firması hiç müdahale etmemiş. iyi de olmuş.
Bu mesajda siz "toplam devrilme momenti" soruyorsunuz. Eğer seo bunu sadece devrilme momenti yapsaydı, bu forum ve seo açısından çok daha işimize gelirdi ama içerikde sorulan anlamı bozacağı için müdahale etmemişler.
Bu başlığınız, hem başlık hem içerik açısından forumda nasıl soru sorulur diye örnek verilebilecek bir başlık olmuş elinize sağlık.