V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Birkaç sorum var Radye temel , rapor ve pafta yazıları

1 - Radye temel sehpa donatısı çapı temel dayanımını ne kadar ve nasıl etkiliyor?

2 - Raporda beton donatı vs. metrajı göstermiyor mu?

3 - Paftadaki üstüste binen yazıları ölçüleri vs. M ile parçalayıp düzeltirken daha partik bir yöntem varmı? çizim optimizasyonu açık olsa bile çok fazla üstüste biniyorlar.

Re: birkaç sorum var..

a_kahveci":2u2z0sys' Alıntı:
1 - Radye temel sehpa donatısı çapı temel dayanımını ne kadar ve nasıl etkiliyor?

2 - Raporda beton donatı vs. metrajı göstermiyor mu?

3 - Paftadaki üstüste binen yazıları ölçüleri vs. M ile parçalayıp düzeltirken daha partik bir yöntem varmı? çizim optimizasyonu açık olsa bile çok fazla üstüste biniyorlar.

1-sehpa sadece üst donatıyı tutmak için
2-metraj için rapor seçeneğinden metraj seçilir
3-m enter deyip yazılar ve donatılar kolaylıkla düzenlenebiliyor.

1 - sehpa donatısında farklı çap seçmek mutlaka bişeleri etkiliyodur ama ne yönde nasıl etkiliyor, neye göre çap seçeceğiz onu merak ediyorum..

2 - rapor sekmesinde metraj var biliyorum, fakat seçmeli raporlardan çıktı alıyoruz ve çıktıda metrajı göremiyor muyuz? sormak istediğim bu..

3 - M ile parçalayıp düzeltmeyi biliyorum ve çizim optimizasyonu işi sözde kolaylaştırıyor ama gene özellikle kalıp planları çok karışık çıkıyo birçok donatı ve uzunluk bilgileri olması gereken yerlerde değil. üstüste çok fazla binmeler oluyo, el pratiği tarzında farklı bişeler var mı merak ettim.

a_kahveci":2c1c7kxq' Alıntı:
3 - M ile parçalayıp düzeltmeyi biliyorum ve çizim optimizasyonu işi sözde kolaylaştırıyor ama gene özellikle kalıp planları çok karışık çıkıyo birçok donatı ve uzunluk bilgileri olması gereken yerlerde değil. üstüste çok fazla binmeler oluyo, el pratiği tarzında farklı bişeler var mı merak ettim.

Program betonarme hesap aksını döşemelerin ortasını baz alarak oluşturur. Yüksekikleri aynı olan sürekli döşeme gözlerinde donatılar ve ölçü çizgileri bir hat boyunca oluşacağından daha düzenli görünür. Ancak yüksekikleri farklı sürekli döşemelerde donatılar bir hat boyunca olmaz. Bunların hesap akslarını sürekli olacak şekilde kendiniz giriniz. Böylelikle ölçü çizgisi ve donatı yazıları aynı hat üzerinde çizileceğinden göreceli daha az karışma ile karşılacaksınız. Dar alanlarda ise maalesef işin doğası gereki daha fazla karışma olmaktadır. Bunun için de M tuşu kolaylık sağlamaktadır.

a_kahveci":1qqsq416' Alıntı:
1 - sehpa donatısında farklı çap seçmek mutlaka bişeleri etkiliyodur ama ne yönde nasıl etkiliyor, neye göre çap seçeceğiz onu merak ediyorum..

2 - rapor sekmesinde metraj var biliyorum, fakat seçmeli raporlardan çıktı alıyoruz ve çıktıda metrajı göremiyor muyuz? sormak istediğim bu..

m ile parçalayıp düzeltme yapıyorum derken blokları parçalamanıza gerek yok sadece m enter deyip üstüste gelen yazının birini tutup istediğiniz gibi düzenleme yapabiliyorsunuz.

a_kahveci":3u0h6q57' Alıntı:
1 - sehpa donatısında farklı çap seçmek mutlaka bişeleri etkiliyodur ama ne yönde nasıl etkiliyor, neye göre çap seçeceğiz onu merak ediyorum...

Merhaba,

Sehpa donatısının çapı temel yüksekliği ile orantılı şekilde artar. Tamamen donatının burkulması göz önüne alarak belirleyeceksiniz. Bu öyle ince hesaba gerek duymayan bir şey. Örneğin, 80 cm temele kadar Q14 sehpa donatısı, üzerinde yürünürken ve üst donatı montajı yapılırken yetecektir. Ama 120 cm yükseklikte narin gelir ve çapı artırırsınız. Tabi m2 adedini artırarak çözüm getirebilirsiniz ama genelde 1 adet / m2 dir.

Alt ve üst donatının sehpa donatısına kenetlenecek şekilde uygulanması ile sehpa donatısı tıpkı etriye gibi temel kesme hesabında dikkate alınabilir. Ama bu durumun uygulanması pek bilinmediğinden ve zor geldiğinden tercih edilmez. Bu nedenle hesaba da katamazsınız.

1. ve 3. sorulara yeterli cevabı aldım, teşekkürler...2. soruda metraj çıktı alınan raporda çıkmıyor heralde anlaşılan..

a_kahveci":2ef2dc42' Alıntı:
1. ve 3. sorulara yeterli cevabı aldım, teşekkürler...2. soruda metraj çıktı alınan raporda çıkmıyor heralde anlaşılan..

Metrajlar ayrı rapor olarak sunulur. Rapor/Metraj tıkladığınızda metrajları alabilirsiniz ve diğer raporlara ekleyebilirsiniz. Rapor aldıktan sonra Görüntü/Sayfa numarası Ayarları ile raporu ve indeksi istediğiniz sayfa numarasından başlatmak mümkündür.

Geri