V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Birleşim Bölgesi Tahkiki (Kot girilmiş girişlerde)

Planda kuşatılmış kolon özelliklerine sahip kolonun birleşim kesme tahkikinde kuşatılmamış birleşim katsayısının programda dikkate alındığını fark ettim. Bunun sebebi kirişe eksi kot girmemden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Ancak kuşatılmış birleşim şartlarını da planda sağlıyor. Bu konuda fikir ve görüşlerinizi rica ediyorum.1769503108180.png1769503089786.png1769503180139.png

Evet, Tespitiniz doğru. Birleşimin kuşatılmış birleşim olarak dikkate alınması için kolona bağlanan kirişlerin aynı kottan bağlanması gerekmektedir.
1769506761671.png

Yasin Bey buradaki madde sadece plandaki düzenle ilgili olduğunu anlıyorum.Mühendislik yaklaşımı olarak ise bu kirişlerin aynı kotta olma gerekliliğini anlayabiliyorum. Ancak bunun yönetmelikte bahsedilmemesi ve örnek verecek olursam 5cm kot girilen bir kirişte bu tahkikin yapılmaması çok olumsuz bir değerlendirme olmaz mı ?

sn @InsMuhMN

kendi yorumumu belirtmek istiyorum.

kuşatılmış birleşim şartının sağlanması için kirişlerin aynı kotta olması gerekiyor. bunun dışındaki şart kuşatılmamış olarak kabul ediliyor.
kuşatılmış veya kuşatılmamış birleşim kabulü bir çözüm yöntemidir. 5cm lik bir kot farkı bu iki çözüm yönteminden hangisi için daha tercih edilebilir olur çok güzel bir araştırma konusudur. deneye dayalı güzel bir araştırma yapılıp makale yayınlanabilir.

bahsettiğiniz nokta güzel ve sorulması gereken bir nokta bence.

bu konu hakkında daha önce yapılmış deneysel bir çalışma var mı bilmiyorum ancak bahsettiğim gibi güzel bir araştırma konusu.

Geri