02/03/2026’dan sonra fiyatlar güncellenecektir.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

BODRUM KATTA DÖŞEMELER ARASI KOT FARKI

srt mühendislik

Tanınmış Üye
Elimdeki projede binanın 3 cephesinde bodrum katta otopark için genişletilmiş bu genişletilen kısımlar açıga çıkmaması içinde üst döşemesi aşağı basılmış bu yüzden bodrum kat tabliyesi ile otopark tabliyesi arasında 163 cm gibi ciddi bir kot farkı oluşmakta bu durumda tek çözüm dilatasyon mu ? Ön cephesinde dilatasyonla cözemiceğim kadar kücük alan açmışlar güney ve dogu cephesinde sıkıntı yok yine biraz daha mesafe var.

hocam idecad olarak cizim yapmadığım için dwg olarak mimariyi ekliyorum alt bölge dilatasyon için baya sıkıntılı ama kot farkıda cok işin içinden çıkamadım.

hocam hızlı bir şekilde cizdim kot olayını anlayabilmem için 1 tane örnek gösterebilir misiniz proje üzerinde hepsi şuan bina bodrum tabliye kotunda otopark kısmı -144 cm de olacak

Ekli dosyalar

hocam hızlı bir şekilde cizdim kot olayını anlayabilmem için 1 tane örnek gösterebilir misiniz proje üzerinde hepsi şuan bina bodrum tabliye kotunda otopark kısmı -144 cm de olacak
kırmızı ile işaretlenen alanı -144 cm aşağıya alabilirsiniz, mimari projede görüldüğü gibi kot farkı olan yerlerde kirişleri her iki döşeme basacak şekilde yüksekliğini düzenlemelisiniz,
yukarıdaki durum kurtarmazsa kırmızı alanı dilatasyon ile ayırıp modelleyebilirsiniz.
Son öneri İstanbul gibi bir yerde 9 katlı binada ben olsan kaset döşeme yapmazdım.
1771277645113.png

Geri