Merhabalar. ilk olarak bodrum perdesi çizerken iki kolon arası yakın uçlardan tutarak mı çizmek gerekir yoksa uzak uçlar arası mı yani perdelerin başlayıp bittiği yerler neresi olmalı ? bunu şu sebeple soruyorum, sürtünme kesmesi hatası aldığım zamanlar perde düğüm noktasını kolonun farklı noktasına taşıdığımda sürtünme kesme hatası geçiyor. bazen de ne yaparsam yapayım kesme geçmiyor ama arkadaşımda aynı proje olmasına rağmen onda bu hata yok neden bilmiyorum.
ek olarak kirişleri de bir kolondan diğerine çizerken bir kolondan diğer kolonun sonuna mı yoksa yakın kenarına mı çizmek lazım. özellikle çıkmaları çizerken kolonlardan çıkan kirişleri birbirine bağlarken çok şaşırıyorum. yani kirişin başlangıcından diğer kirişini yakın kenarı mı yoksa baştan en sona tek parça mı vs vs.
ek olarak kirişleri de bir kolondan diğerine çizerken bir kolondan diğer kolonun sonuna mı yoksa yakın kenarına mı çizmek lazım. özellikle çıkmaları çizerken kolonlardan çıkan kirişleri birbirine bağlarken çok şaşırıyorum. yani kirişin başlangıcından diğer kirişini yakın kenarı mı yoksa baştan en sona tek parça mı vs vs.