bodrum perdelerinde boşluk.

selimcan

Yeni Üye
Merhabalar. Bodrum perde boşlukları yatayda orta kısım da düşey de perdenin üst kısmında yani subasman kotunda modellenebilir mi ? Yaptığım projede analizlerde her hangi bir sıkıntı vermedi yönetmelikte nasıl izah edebiliriz. Yardımlarınızı beklemekteyim.
 
Merhabalar. Bodrum perde boşlukları yatayda orta kısım da düşey de perdenin üst kısmında yani subasman kotunda modellenebilir mi ? Yaptığım projede analizlerde her hangi bir sıkıntı vermedi yönetmelikte nasıl izah edebiliriz. Yardımlarınızı beklemekteyiz
Projeyi atarsanız daha kolay yardımcı olunabilir. Bildiğim kadarıyla evet yapılabilir.
 
idecad dosyası olarak yüklemeye çalışıyprum ''The uploaded file does not have an allowed extension. The following extensions are allowed: .cde, .png, .ifc, .edb'' bu yazı ile karşılaşıyorum. ekran görüntüsü olarak mı göndermem gerekiyor acaba ?
 
Sağ taraftaki perde de boşluk gerekli şartları sağlamıyor gibi görünüyor. sağdan ve soldan perdenin orta kısmında kalması gerekiyor. örnekle anlatmak gerekirse;
 
Sağ taraftaki perde de boşluk gerekli şartları sağlamıyor gibi görünüyor. sağdan ve soldan perdenin orta kısmında kalması gerekiyor. örnekle anlatmak gerekirse;
25/180 bir perdeniz var. Bu perdenin uzunlugunu 3’e boleceksiniz.180/3=60cm..Perdenin sol 60cm lik kismini elleyemezssiniz, perdenin sag 60cm lik kismini elleyemezssiniz.Ortadaki 60cm lik kisimda ufak bir pencere yada tesisat boslugu acabilirsiniz.Dikkat edin ortadaki 60cm lik kisimda diyorum, ama buraya tam 60cm uzunlugunda bir pencere yada tesisat boslugu da acamazssiniz Bu ortadaki 60cm lik kisma ancak perde uzunlugunun %20’si uzunlugunda bir pencere acabilirsiniz. Yani perde uzunlugu neydi 180cm…%20’si ne eder, 180×0.20=36cm.Yani ortadaki 60 cm icine ancak 36 cm uzunlugunda bir pencere acabilirsinix.Bu 36 cm orta 60cm lik kismin istediginiz bolumunde olabilir(ideali tam ortada olmasi). Gelelim bu pencere boslugunun yuksekliginin ne olacagi hususuna. Uzunlugu 36cm dedik.Kat yuksekligini de 300cm kabul edelim. Bu boslugun yuksekligi de maksimum perde yuksekliginin %20’sini gecmeyecek.Yani 300×0.20=60cm.Bu 60cm de perdenin orta noktasina gore ayarlanacak.Yani bu perde de acacaginiz maksimum bosluk 36cm/60cm olabilir ve perde ortasinda. Bu boslugu biraktiktan sonra isiniz daha bitmedi.boslugun 4 kenarina(alt,ust,sol, sağ) etriyelerle sarili ilave dusey ve yatay donati atacaksiniz.perdede bosluk acmak icin kac cm2 donati kesmisseniz bu etraftaki donatida o kadar cm2 olacak yada daha fazla olacak.Kenarlardaki bu donatilari da etriye ile saracaksinız, etriye araligida 15cm i gecmeyecek.
 
bu gönderdiğiniz maddeyi bende okumuştum ama soruma cevap bulamadım, normal katlarda devam eden perdelerden bahsetmiyorum toprağa kısmen gömülü bodrum perdelerinde açıkta kalan subasman kotundan bahsediyorum. projemde de bu şekilde çözmüştüm. öğrenmek istediğim boşlukların yerleşim yerlerinin düşeyde orta kısımlarda değilde üst bölgede olabileceğini yönetmelik çerçevesinde savunacağım bir yol var mı acaba ?
 
bu gönderdiğiniz verilerin hepsini okumuştum fakat bu verilerde sadece ortada boşluk olabileceği savunuluyor halbuki bodrumlarda daha esnek davranılabileceğini yönetmelik dışındaki bazı verilerde okudum.
 
Geri
Üst