V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bodrum perdesi derzi

burakakcam14

Tanınmış Üye
Merhabalar, kalıpçım başta tulum döküm yapacağım dediği için monolitik seçip analiz yapıp ruhsat aldım fakat şimdi bodrum perdelerini kat yüksekliğinden 50cm aşağıda bırakıp birkaç güne kalıbı söküp tabliyeyi döşemeyi kurmak istiyor bunun daha pratik olduğunu anlatıyor. çekincem ise derzli çözüm yapmamış olmak. 250cm bir döküp sonra 50cm dökerek bodrumu tamamlamanın bir sakıncası var mı? sürtünme kesmesi anlamında bir problem yaratıyor mu? başka ne gibi problemler olabilir? yoksa bu uygulama genel ve geçer mi?

Toprak tutuyor fakat şu an kazı çevresi rahat geniş

bir sakınca olmaz, yine de soru işareti kalmaması adına, derz bölgesinde yatay donatıları , tümünde düşey donatıları az biraz sıklaştırıverin.

• Like
Tepkiler: eek
GKöse arkadaşın değinine ilave olarak. Perde Betonu ilk dökümün sonlanacağı yerde yatay olacak şekilde 10*5 u betona yerleştirin ve beton prizini almadan geri alın yani perde betonun yüzeyinin mesafesini artırın. Bu işlem hem soğuk derz olan yerde yüzey alanı genişlemesi hemde dışarıdan sızmaya çalışan yüzeysel suların mesafe yolunu uzatır.

GKöse arkadaşın değinine ilave olarak. Perde Betonu ilk dökümün sonlanacağı yerde yatay olacak şekilde 10*5 u betona yerleştirin ve beton prizini almadan geri alın yani perde betonun yüzeyinin mesafesini artırın. Bu işlem hem soğuk derz olan yerde yüzey alanı genişlemesi hemde dışarıdan sızmaya çalışan yüzeysel suların mesafe yolunu uzatır.
kusura bakmayın fakat ben dediğinizi gözümde canlandıramadım çizme ya da fotoğraf gönderme şansınız var mıdır

kusura bakmayın fakat ben dediğinizi gözümde canlandıramadım çizme ya da fotoğraf gönderme şansınız var mıdır
Basitce çizeyim Perde betonun kalıpsız hali ile tarif ediyorum. Betonunuzu döktükten hemen sonra veya döküm esnasında betonunuzun hemen üzerine resimdeki gibi 5*10 ahşap veya metal profili yatırın biraz beton kendini çekince alın. Bu kadar bu hem aderans boyunuzu hemde suya maruz bir kotta yapıyorsanız su katletme yolunuzu uzatır.
1756060479945.png

Geri