Buğday depoları

Merhaba herkese iyi çalışmalar dilerim.
1- Elimde 10 metre yüksekliğinde betonarme buğday depo projesi var. Uygulamada perde betonlarını 5+5 m şeklinde dökmek istiyorlar. Projeyi tasarlarken 10m'yi tek kat şeklinde mi tasarlamalıyım yoksa uygulamadaki gibi zemin kat 5 metre, 1. kat 5 metre şeklinde mi düşüneceğim?
2- Yük dağılımı yaparken perdenin her yerine aynı yükü etki ettirirsem tasarım hatalı mı olur? Buğdayın davranışını suyun davranışı gibi mi düşüneceğim?
Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum
 
anlamadığım bir şey var, statik projenin çizilmesi için gerekli önemli soruları buraya yazmışsınız, peki bunların nasıl yapılacağını bilmeden işi neden aldınız?
 
Eurocode 1-'de detaylı tarifi var. Siloları genellikle yükseklik ve çapına bağlı olarak sığ , orta ve yüksek olarak sınıflandırırlar. Sınıfına göre özel şartlar vs gelir. Buğday yükünü su gibi alamazsın. Kayma açısına göre yönetmeliklerde ampirik çeper yükü formülleri var. Son olarak ilk cevap yazan arkadaşa katılıyorum. Daha temel şeyleri bile bilmiyorsan bilmediğin işi yapmamanı tavsiye ederim.

1707387177836.png
 
merhabalar ilk defa bir depo projesi yapıyorum taşıtamadım yardımcı olur musunuz ?
 

Ekli dosyalar

  • depo.cde
    3.4 MB · Görüntüleme: 9
merhabalar ilk defa bir depo projesi yapıyorum taşıtamadım yardımcı olur musunuz ?
9.4 metreyi 30/50 kiriş ile geçmeye çalışmak acaba çok cesurca değil mi? Kolon ve kirişlerinizdeki donatılar nasıl sığacak, yerinde donatı imalatı nasıl yapılacak, beton dökebilecekler mi? Kolon donatı bindirmeleri olduğunda nasıl olacak?
 
Geri
Üst