V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bu bencereyi hangi komut ile modellemeliyim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ersena
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ersena

Yeni Üye
Merhaba, ekte plan ve görünüşünü paylaştım balkon doğramalarını hangi komut ile modellemeliyim. Ben iki ayrı doğramayı birleştirmeyi denedim ancak istediğim sonucu elde edemedim. Amacım sürekli bir doğrama kesiti oluşturmak. İki ayrı pencereyi birleştirmek istediğimde özellikle iki doğramanın kesişim noktasında duvar elemanından parçalar kalıyor. Bu parçalar hem planda hemde 3 boyutlu modelde görülüyor. Yardımlarınızı rica ederim.
1766479273269.png
1766479130878.png

Ekli dosyalar

• 1766479035736.png
    1766479035736.png
    248.9 KB · Görüntüleme: 16
Plan görsellerinde yer alan köşe pencerelerini oluşturmak için eğrisel duvar komutu ve pencere ayarlarında yer alan eğik kapı/pencere özelliğini kullanabilirsiniz.
Aşağıdaki bağlantıda köşe penceresi oluşturma adımları yer almaktadır. Adımları takip ederek köşe pencerelerinizi oluşturabilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İyi çalışmalar dilerim.

Yardımınız için teşekkür ederim. Bağlantıdaki adımları uygulayarak ekte paylaştığım aşamaya kadar geldim ancak birleşim noktasından kesit aldığımda resimde görüldüğü üzere çakışmalar oluyor. Bir bakabilir misiniz neden kaynaklanıyor. Yine nerede hata yapıyorum XD.
Projede balkona 280/230 pencere ve kapı yerleştirmek istiyorum esasında. Ancak ODT içinde kapının nasıl modellendiğini de bulamadım. Kapı seçeneği var ama kapı kolu vs detaylarını orada göremedim. Yardım ederseniz sevinirim. Proje ve ODT çalışması ektedir.

1766532235830.png

Ekli dosyalar

Mesela uzunluğu 271 yaptığımda bu sorun ortadan kalkıyor ama 272 yaptığımda bu sorun ortaya çıkıyor.

Geri