V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Cami projesi inceleme ve öneri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan smrs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

smrs

Yeni Üye
Merhaba, şuan bir camii projesi üstünde çalışıyorum. Eksiklerim ve proje girişi hakkında önerilerinize ihtiyacım var. Teşekkürler...

Ekli dosyalar

Merhaba

--Projede minare, döşemeler, merdiven düzeltildi,
--Yarı rijit diyaframa göre düzenleme yapılıp çözüldü,
Proje ekte

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Ekli dosyalar

17 lik döşeme için kiriş yüksekliklerini artırmak zorundamıyız 50~51 olduğu için ihmal edilirmi?
kubbenin taşınması için oluşturulan sistem sizce sağlıklımı? belki çap çok büyük değil ama daha büyük olan projeler için çözüm yöntemi açısından sormak istedim

sultanfatih":1dvwxuvu' Alıntı:
17 lik döşeme için kiriş yüksekliklerini artırmak zorundamıyız 50~51 olduğu için ihmal edilirmi?
kubbenin taşınması için oluşturulan sistem sizce sağlıklımı? belki çap çok büyük değil ama daha büyük olan projeler için çözüm yöntemi açısından sormak istedim

17 cm döşeme bu kuralın istisnası oluyor. 50 cm kirişe kimse bir şey demiyor.

Bence kubbe, döşeme tarafından taşınan dairesel kiriş üzerine oturmamalı. Kolonlardan çıkan konsol kirişlere güvenmemek gerek.

Bu arada Ünver Bey insanlara oldukça yardımcı oluyor. Modellerini bile düzeltiyor. Hakkı ödenmez.

Öncelikle Ünver Beye yardımı için teşekkür ederim.
Kubbe tasarımını modern cami tasarımına uygun olması için Osmanlı mimarisindeki gibi eğik kirişler geçirerek yapamazdım.
Bunların dışında kubbenin çapını büyülterek çevre kirişlere oturmayı deneyeceğim ya da kubbeyi döşemeye oturtmayı düşündüm. Başka nasıl yapabilirim ?

Merhaba
Kubbeyi döşemeye oturtmak iyi bir çözüm değil,
Kubbe çapını büyüterek çevre kirişlerin (çerçeve oluşturan K7-10, K36-39 kirişlerin) üzerine (kubbenin altına dairesel kirişler koyarak) oturtmak daha iyi bir çözüm.

Ünver ÖZCAN

Geri