V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Cephe kuşakları kurtarmıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mkulak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mkulak

Üye
Cephe kuşakları kurtarmıyor. Yardımcı olur musunuz lütfen sorun nedir anlamadım.

Ekli dosyalar

• 1.cde
    1.cde
    30.9 MB · Görüntüleme: 9
1730968885158.pnganaliz yapıldığında kurtarmayan yapı elemanlarınızda mevcut
1730969097770.pngyapıyı çelik ve betonarme ayrı çözmelisiniz bu yapı sistemi betonarme perde ve taşıyıcı ile birlikte çalışan çelik sistemler için uygun olur. sizde görüdüğüm kadarıyla betonarme ve çelik kat olmak üzere iki ayrı sistem var.
Ayrıca yarı rijit diyafram kabulü yapmanız daha doğru bir analiz yaklaşımı sağlayacaktır.

Ekli dosyayı görüntüle 46614analiz yapıldığında kurtarmayan yapı elemanlarınızda mevcut
Ekli dosyayı görüntüle 46616yapıyı çelik ve betonarme ayrı çözmelisiniz bu yapı sistemi betonarme perde ve taşıyıcı ile birlikte çalışan çelik sistemler için uygun olur. sizde görüdüğüm kadarıyla betonarme ve çelik kat olmak üzere iki ayrı sistem var.
Ayrıca yarı rijit diyafram kabulü yapmanız daha doğru bir analiz yaklaşımı sağlayacaktır.
Elemanları silmeden nasıl yapabilirim? Kat silerek mi yapacam. Betonarme katı silip 1 dosya ve çelik kısmı silip 1 dosya olarak mı kaydedeyim. Sonrasında çelik kısmın ağırlığını betonarme kolonlara yüklemesini nasıl yapacam ?

başka bir konuda daha önce paylaşılmıştı öncelikle çeliğe uygun çözümü yapın kat silmeden daha sonra betonarmeye uygun çözümü yapıp sonuçları ala bilirsiniz. rapor için gerekli düzenlemeleri elle yaparsınız.

1731073291802.pngmodelinizde bir sorun var gibi bir kontrol edin derim . cephe kuşakları için gergi ve bir üst profili kullana bilirsiniz. diğer bi seçenek aks mesafelerini azaltmak veya kuşak adedini arttıra bilirsiniz.

şöyle söyliyim cephe kuşağı oluşturulunca boşluğu ilave kuşak atıyor ve buda mesnetsiz kuşaklar oluşturuyor projenizde aslında kurtarmayan elemanlar da onlar. Tabi buda projede sıkıntı yaratıyor belki modelleme biçiminizi gözden geçirmemelisiniz hatta bu gibi durumlarda ben tekrardan modellemeyi denerdim yerinizde olsam.
1731322868337.png

Burak Bey projemde cephe kuşaklarını dediğiniz gibi tekrardan tanımladım ancak yapı düzgün olmadığı için olmuyor. Epey uğraştım ama bazıları ciddi oranda sıkıntı veriyor. Kuşaklar için yardımcı olabilir misiniz ?

Ekli dosyalar

• 1.cde
    1.cde
    38.8 MB · Görüntüleme: 4
Yoğunluktan dolayı bakamadım ama müsaitte bakacağım tekrardan bu arada idecad teknik servisinden de yardım ala bilirsiniz daha çabuk döne bilirler belki.

Geri