V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Cephe tasarımı

Merhabalar,
Çelik bir yapıda düşey dikme ve yatay kuşaklar ile ana taşıyıcı sistemden bağımsız bir cephe taşıyıcı sistemini modelleyerek çizim alabilirmiyim. (Cephe dikmelerini üst başlıktan çatı kirişine bağlayacağım. Cephe elemanlarını çözmesi şart değil kendim boyutlayacağım.)

sorunuzu net ve anlaşılır sorarsanız, mutlaka cevap bulursunuz,
Anladığım kadarına cevap vermek istedim,
mevcut bir çelik yapıya cephe giydirme yapacaksınız, kurduğunuz ilave modelin sadece analiz sonuçlarını elde edip, eleman tasarım ve birleşim hesaplarını manuel yapacaksınız, programdan iki beklentiniz var,
1-ilave modelin analiz sonuçlarını versin,
2- yeni elemanların çizimlerini verir mi?
elbette, analizi de yapar, sizin el ile yapacağınız tasarımı da yapar, istediğiniz çizimleri de verir, zaten görevi bunlar yazılımın,
yeter ki, stabil, çalışan, uygulanması mümkün bir model kurulsun,
kolay gelsin,

sorunuzu net ve anlaşılır sorarsanız, mutlaka cevap bulursunuz,
Anladığım kadarına cevap vermek istedim,
mevcut bir çelik yapıya cephe giydirme yapacaksınız, kurduğunuz ilave modelin sadece analiz sonuçlarını elde edip, eleman tasarım ve birleşim hesaplarını manuel yapacaksınız, programdan iki beklentiniz var,
1-ilave modelin analiz sonuçlarını versin,
2- yeni elemanların çizimlerini verir mi?
elbette, analizi de yapar, sizin el ile yapacağınız tasarımı da yapar, istediğiniz çizimleri de verir, zaten görevi bunlar yazılımın,
yeter ki, stabil, çalışan, uygulanması mümkün bir model kurulsun,
kolay gelsin,
İlginiz için teşekkür ederim.

Yapmak istediğimi daha başka bir şekilde anlatmya çalışayım.

Yeni yaptığım çelik bir sanayi yapısında, standart yatay kuşak ve rüzgar kolonları şeklinde bir cephe oluşturmayıp
Cepheyi ikincil bir düşey yatay taşıyıcı sistemi ile kolon aksının 30-40 cm dışında teşkil ederek bu sistemi çatı kirişi hizasında sisteme rügar yükünü aktaracak şekilde bağlayacağım.
Standart rüzgar kolonu kiriş bağlantısı ve yatay kuşakları olmayacağı için bunları bağımsız bir şekilde IDEACAD ile analiz modeline dahil edip çözüm alabilir miyim? Yada çözüm alamaz isem kendim dışarıda hesaplayıp sadece çizim almak için IDECAD programını kullanabilir miyim?

Bu durumu net anlayabilmemiz ve uygun çözüm önerisinde bulanabilmemiz için projenizi paylaşırmısınız.

Geri